Go to the main content Arrow right icon

Vera Wielhouwer

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Vera Wielhouwer
Vera Wielhouwer (zij/haar). Foto: Leah Kreiter
"Alles komt goed, en als het niet goedkomt, komt dat ook wel weer goed."

 

 Ik laat deelnemers graag zelf tot materiaal komen en ontdekken wat zij meebrengen aan vaardigheden, talenten of andere dingen die ze goed kunnen/ leuk vinden. Eigenaarschap vind ik hierin belangrijk. Zelf werk ik vaak vanuit bronnen, verhalen, teksten, afbeeldingen om die vervolgens eigen te maken. Regelmatig heb ik beelden of ideeën in mijn hoofd die ik vervolgens op de vloer uit probeer.

Mijn ambitie/toekomstwens is om het raakvlak tussen theater en educatie onderzoeken en eigen teksten/ voorstellingen kunnen maken en delen met mensen.

Wat inspireert je?

Hoe theater als middel zo veel teweeg kan brengen. Hoe je in het theater allemaal samen iets beleeft en besluit het allemaal even te geloven. Hoe bij bijvoorbeeld mythes het verhaal al vanaf het begin af aan bekend is, en je jezelf toch voor uren kan laten meeslepen. De eigenheid en het lef dat ik heb teruggezien bij de acteurs waarmee ik dit jaar heb mogen werken. Hoe we als klas, en als mensen die in de kunsten werken in het algemeen, na zo veel tegenslagen toch doorgaan.

 
Onderzoek/voorstelling

Voor het onderdeel ‘maken’ onderzoek ik het bewerken van mijn mbo afstudeervoorstelling uit 2019. Ik stel mezelf vragen over hoe ik als maker ben veranderd, hoe zich dat nu uit op de vloer, en welke onderwerpen/ doelen er in belang zijn verschoven.

 

Stages en werk

Regie-assistentie en educatiemaker bij voorstelling 'Oedipus' van Theatergroep SubSub, Almere.

Maker/acteur van educatieve voorstellingen bij Theater de Steeg, Groningen.

 

This page was last updated on May 15, 2023