Go to the main content Arrow right icon

Christof Henken

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Christof Henken
Christof Henken (hij/hem). Foto: Leah Kreiter
"Want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars, als die 'Ik hou van jou' tegen een ander zegt." – Harrie Jekkers

 

Ik ben een nieuwsgierige en breed onderzoekende maker. Ik hou me bezig met van alles en nog wat. Ik hou ervan om mijn spelers als bron te gebruiken. Mijn werk is dan ook altijd deels gemaakt door hen. Want ik ben van overtuiging dat er in een samenwerking meer en beter werk tot stand komt. Mijn werk bevindt zich vaak in het sociaal artistieke domein, maar beperkt zich daar niet toe.

Ik vertel graag verhalen over dingen in de maatschappij waarvan ik vind dat er verandering in moet komen. Vaak gaat dit over mensen in onze samenleving die om de een of andere reden er niet tussen passen. Ik wil de leefwereld van deze mensen delen met hen die die niet kennen. Zo hoop ik mijn toeschouwers wat inclusiever en begripvoller te maken.

Ik hoop in de toekomst ergens te kunnen werken waarbij ik het sociaal artistieke werkveld en de educatie hoek van theater met elkaar kan verbinden. Dit zijn twee plekken waarbij ik van veel betekenis voor mensen (en kinderen) kan zijn en die ook voor elkaar van groot belang kunnen zijn.

 

Onderzoek/voorstelling

Langdurigheid in sociaal-artistiek werk. Hoe kan je hiervoor zorgen en wat kan het bieden?

In het sociaal artistieke werkveld zijn veel projecten van korte duur. En dat terwijl er vaak een hechte band wordt gecreëerd onder de deelnemers. Ik richt mijn onderzoek op manieren hoe je dat wat je hebt opgebouwd op een duurzame manier kan voortzetten. Ik maak een werkwijze waar deze langdurigheid van begin af aan in zit.

 

Stages en werk

Stages: Theater de Makkers, Jeugdtheater De Krakeling, Basisschool de Ark Zwolle, Helen Parkhurst College Almere.

This page was last updated on May 15, 2023