Go to the main content Arrow right icon

Lieke Profijt

Graphic Design
Bachelor
Lieke Profijt, Een schild, dat scheelt.
Lieke Profijt, Een schild, dat scheelt.

Een schild, dat scheelt.

Het afstudeerwerk van Lieke Profijt gaat over kleding en hoe je die als ‘schild’ kunt inzetten. Volgens Lieke kan een ‘kledingschild’ een positief effect hebben op de drager. De Enclothed Cognition theorie laat bijvoorbeeld zien dat mensen die een labjas droegen beter konden presteren in verschillende tests. Kom ontdekken en ervaren welk effect kleding op jou heeft bij het project: Een schild, dat scheelt. 

 

Scriptie

In haar scriptie omschrijft Lieke wat een kledingschild precies is en in welke twee categorieën een kledingschild kan vallen. Je kleding kan namelijk op een defensieve of een offensieve manier worden ingezet. Een defensief kledingschild kan bijvoorbeeld gebruikt worden om op te gaan in de massa of je lichaam te verbergen. Een offensief kledingschild kan gebruikt worden om bepaalde doelen te bereiken of juist heel erg op te vallen. Ook legt Lieke in haar scriptie de Enclothed Cognition theorie uit, die bewijst dat kleding met een bepaalde symbolische waarde een positief effect kan hebben op de drager.

Doel

Het doel van het project: ‘Een schild, dat scheelt.’ is dat mensen bewust worden van het potentieel dat kleding heeft om een positief effect te hebben op de drager. Tijdens de expositie zijn er kledingstukken aanwezig die je aan kan trekken om het effect van dat specifieke kledingstuk te ervaren. Lieke hoopt dat mensen, na het beleven van haar afstudeerwerk, gaan nadenken over hun eigen kledingschild en hoe die het best in te zetten is.

 

 

This page was last updated on June 17, 2023