Go to the main content Arrow right icon
MerelDoes2
MerelDoes2

GEZELLIG SAMEN

Hoi, Ik ben Merel. En ik ben nogal een pessimist die soms dingen nog weleens te veel wil overdenken.  Soms denk ik  "Waarom zou ik niet alles vergeten en gewoon zien wat er gebeurt?” Maar dan herinner ik me dat dat niet iets is dat ik echt wil.

Ik heb lange tijd diep nagedacht over wat kunst voor mij betekent en hoe dit in verband staat met mijn leven en hoe ik dit zin geef. Ik kamp vaak met gevoelens van eenzaamheid of disconnect en heb me meer verdiept in hoe ik dit zie bij mezelf maar ook bij anderen aangezien iedereen een vorm en mate van eenzaamheid ervaart, varieert van FOMO tot depressie. 

In mijn onderzoek zijn een aantal dingen naar voren gekomen die zouden kunnen leiden tot een zinvol leven. Maar zoals het gezegde gaat. Als je iets goed wil doen moet je het zelf doen. 

Ik heb altijd al interesse gehad in emoties en relaties van en tussen mensen. Het is de connectie of de disconnect die mij interesseert. Het gevoel dat daarachter zit. Ik merk dat wanneer ik praat over kunst met mensen die hier ook iets voor voelen dat daar een soort gelijkgestemdheid achter zit. In Theater zeggen ze vaak dat als je iets niet kan uiten in zang dat je dan moet dansen, en ik denk dat als je iets niet kan zeggen in woorden dat je dan moet maken. Zo heb ik tenminste altijd nagedacht over mijn werk.

In mijn eindwerk laat ik me inspireren door gesprekken die ik heb gehad toen ik op bezoek ging in het bejaardencentrum waar ik vrijwilligers werk deed. Ondanks de situatie waar deze man in zat wilde hij er alsnog proberen het beste van te maken. Hij was niet per se een positieve man. Hij was zelfs best wel knorrig en nors, maar om te zien hoe hij zich dan uiteindelijk openstelt en vertelt hoe hij vindt dat we toch door moeten en niet mogen opgeven, dat doet dan toch wel iets met me.

Ik wil met mijn meesterproef een hoopvolle blik geven voor mensen die dat duwtje nodig hebben om dat voor zichzelf uit te vinden. Ik wil laten zien dat ondanks alles je moet proberen om je eigen weg te vinden. Dat je moet proberen om je leven zelf zin te geven, zelfs al mislukt het eerst. Zelfs al voel je er eerst niets voor. Er kan altijd iets uitkomen dat je niet verwacht had.
 

This page was last updated on April 20, 2023