ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle

De Academie voor Art & Design in Zwolle heeft een groot aanbod opleidingen op het gebied van vormgeving plus de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, de associate degree Interieurvormgever en de bachelor Interieurarchitectuur.

Het Sophiagebouw, een voormalig ziekenhuis, omgebouwd tot kunstacademie
Het Sophiagebouw, een voormalig ziekenhuis, omgebouwd tot kunstacademie

De Academie voor Art & Design is sinds 2003 gevestigd in het gerenoveerde Sophiagebouw, het oude ziekenhuis in Zwolle. De academie deelt het gebouw met de opleiding Docent Theater Zwolle.

De Zwolse vibe

De academie in Zwolle is een kleinschalige, bruisende academie, die humanisering van de samenleving en verheldering van het bestaan nastreeft door nadruk te leggen op narratie en identiteit. Hiermee onderscheidt de academie zich van andere kunstopleidingen binnen en buiten ArtEZ. Het past bovendien goed bij de locatie Zwolle, waar nog altijd de geest van de Moderne Devotie tot inspiratie leidt.

Constantijn Huygens

De Academie voor Art & Design is in 1978 opgericht als de Christelijke Academie voor Beeldende Kunst (CABK) in Kampen. In de jaren '80 fuseerde de academie samen met o.a. het conservatorium in Zwolle tot Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens. In 2002 ging Constantijn Huygens over in ArtEZ. Een jaar later verhuisde de academie van Kampen naar Zwolle. De academie maakt samen met de vestigingen in Arnhem en Zwolle, deel uit van de faculteit Art & Design.

Sophiagebouw

Het Sophiagebouw is door architectenbureau Henket en Partners volledig gerenoveerd. Henket heeft niet alleen het bestaande pand geschikt gemaakt voor de komst van de kunstacademie, maar heeft er ook een nieuwe vleugel aan laten bouwen. In 2014 werd het oude laboratorium van het ziekenhuis aan de academie toegevoegd. Hier zit nu het medialab met alle werkplaatsten voor digitale media.

Overzicht van alle studies van de Academie voor Art & Design in Zwolle.


Contact 

Overzicht, contactgegevens en route van alle ArtEZ-instituten in Zwolle.

Directeur
Wilhelm Weitkamp
w.weitkamp@artez.nl     Volg Wilhelm Weitkamp op Twitter >>