Naar overzicht

Veel ArtEZ op Dutch Design Week 2018

The future of Living Materials/Aniela Hoitink (MycoTEX) en Karin Vlug
19 okt 2018
19 okt 2018
The future of Living Materials/Aniela Hoitink (MycoTEX) en Karin Vlug
The future of Living Materials/Aniela Hoitink (MycoTEX) en Karin Vlug

Dutch Desigweek, 9 dagen lang, 2600 designers op 110 locaties, 400 events! 

Op de Dutch Design Week die van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven wordt georganiseerd  zijn veel werken, projecten en initiatieven van (oud)studenten van ArtEZ te vinden. Ook  zijn er presentaties van projecten waarbij ArtEZ, als organisatie voor onderzoek en innovatie, betrokken is. 
Hierbij een overzicht: 

Product Design + Interaction Design at DDW 2018

Location TAC, Vonderweg 1
De bachelor afdelingen ArtEZ Product Design & ArtEZ Interaction Design Arnhem vormen tijdens de DDW een alliantie om het toekomstige design werkveld te verkennen. De expositie is vormgegeven door Studio Met Met, alumni Product Design. Voor de expo is werk geselecteerde van examenstudenten 2018 : Alex Munsters, Bente Brunia, Evita Bouwmeester, Hanneke Klaver, Jelle Reith, Maxim Robbe en Oscar van Leest.

Manifestations

in het Veemgebouw op de 8ste en 9de verdieping 
Manifestations is het grootste ART & TECH onderdeel van de Dutch Design Week, met 6000m2. Manifestations toont technologie van haar meest menselijke kant: van verleidelijk en uitdagend, kwetsbaar of juist een tikje bazig, en van zorgzaam tot onhandig. Curator is Viola van Alphen. Onder de meer dan 50 internationale deelnemers zijn 3 Young Talent nominees’ van ArtEZ: Jelle Reith, Xanne van Belzen, Esmee Kiewiet (en vorig jaar winnaar Young Talent Award: Channin Scholten van ArtEZ). De uitreiking van de Young Talent Award is 23 oktober om 16.00 uur.
Meer info: http://www.manifestations.nl/

IN_architecture

Frederieke Hakman, Esmee Kiewiet, Tessa Steunenberg en Bregje Tjallinks alle vier alumni van onze bachelor interieur design van IN_architecture Zwolle presenteren hun werk bij Design Perron.
Voor meer info: https://www.ddw.nl/en/programme/36/alumni-2018-exploring-the-field-of-in

Future Makers

 • Future Makers presenteren in het Klokgebouw twee projecten die ook op State of Fashion stonden: The Future of Living Materials (i.s.m. WUR; een doorontwikkelde versie daarvan), en het kleinere project 'Smart Wearables, Soft Skin'. 
  De Future Makers tentoonstelling is onderdeel van de tentoonstelling Work-in-Progress van het Network for Applied Design Research (ontwerpend onderzoek van hogescholen)
 • The Future of Living Materials at DRIVE
  Het project 'The Future of Living Materials’ wordt ook gepresenteerd op het Design Research and Innovation Festival (DRIVE). 
  Speakers are: textile designers Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar (Living Colour), product designer Emma van der Leest, Kim Poldner 
  (Wageningen University & Research), Nishant Shah (Dean ArtEZ Graduate School) en Jeroen van den Eijnde en Danielle Bruggeman 
  (ArtEZ Future Makers).
  Presentatie: donderdag 25 oktober van 10.00 - 11.00 uur in het Natlab. Meer info: https://www.clicknl.nl/drive/the-future-of-living-materials/
 • The Future of Livng Materials at DDW talks
  Het project The Future of Living Materials wordt ook gepresenteerd tijdens het inhoudelijk symposium van CLICKNL, door Nishant Shah, Danielle Brugman en ontwerpers Emma van der Leest, Laura Luchtman & Ilfa Siebenhaar.
  Vrijdag 26 oktober van 13.00-14.00 uur is dit project het onderwerp in DOENtalks.

Bordspel voor visueel beperkte kinderen en gesprekstool voor kinderen

Door Agnetha Schotman en Sanne Neuteboom de hele week te zien in Hal 4 in het Klokgebouw.
-Agnetha Schotman (dit jaar afgestudeerd bij Graphic Design Zwolle) ontwikkelde een bordspel voor visueel beperkte kinderen. Op deze manier kunnen zij een gezelschapsspel spelen met vriendjes en familieleden.
-Sanne Neuteboom verdiepte zich in de beangstigende snelheid waarmee de technologie zich ontwikkeld. Om de angst voor de toekomst te doen afnemen realiseerde ze ‘Wat als...’, een gesprekstool voor kinderen. Zo leren kinderen kritisch te kijken naar ethische dilemma’s en krijgen ze de gelegenheid om te fantaseren: wat als...

Dutch Design Week | ArtEZ

Deel dit