Naar overzicht

Straks op Amsterdam Dance Event, nu al bij ArtEZ Enschede

Straks op Amsterdam Dance Event, nu al bij ArtEZ Enschede
5 sep 2016
5 sep 2016
Thomas Ankersmit
Thomas Ankersmit

Bizar, bijzonder en verbijsterend!

Zo typeert GOGBOT Thomas Ankersmit. Thomas is geluidskunstenaar, improvisator en componist van experimentele en elektronische muziek. Donderdag 8 september geeft hij op uitnodiging van de afdeling MediaMusic van 16.00-18.00 uur een speciale masterclass op het ArtEZ Conservatorium in Enschede. ’s Avonds treedt hij op op GOGBOT 2016. Ben je geïnteresseerd in elektronische muziek, sounddesign, synthesizers e.d.? Kom dan naar de masterclass van Thomas Ankersmit!

Sinds 2004 presenteert het GOGBOT festival jaarlijks een audiovisueel spektakel van de nieuwste kunst, muziek en technologie waarmee de binnenstad van Enschede transformeert tot een cyberkermis. Vier dagen en nachten lang zijn er baanbrekende installaties, performances, tentoonstellingen, lezingen en feesten met betrekking tot de invloed van technologie op de huidige samenleving.
De hommage aan Dick Raaijmakers, die Thomas Ankersmit op GOGBOT ten gehore brengt, maakte hij in opdracht van Sonic Acts. Maar kan je echt horen wat hij speelt? Wat dacht je ervan dingen te horen die de muzikant niet maakt! Jezelf te horen dus, maar dan anders. Thomas Ankersmit laat je muziek horen die je oren – letterlijk – aan het werk zet. Het is verbijsterend: je binnenoor trilt en dat hoor je – dáár wordt Ankersmit’s muziek gemaakt! Het lijkt bijvoorbeeld hard, maar is het niet en draai je hoofd maar eens een klein stukje en je zult versteld staan hoezeer je een ander geluid ‘hoort’. Evenveel Thomas’ muziek als jezelf dus.

Masterclass Thomas Ankersmit
Donderdag 8 september 2016, 16.00-18.00 uur
Theaterzaal ArtEZ Conservatorium
Van Essengaarde 10, Enschede

 

 

Deel dit