Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Sophia Buter doet onderzoek naar effect van stunt door Bont voor Dieren

  • Fashion
Sophia Buter doet onderzoek naar effect van stunt door Bont voor Dieren

In januari heeft Bont voor Dieren een stunt uitgehaald. Partner in Crime was influencer Famke Louise.

Eigen kledinglijn van echt bont

Famke deelde op haar kanalen haar plannen om een eigen kledinglijn uit te brengen die volledig gebaseerd zou worden op echt bont. Haar volgers werden meegenomen in haar ambities dit te realiseren.

Toen pers en genodigden uiteindelijk plaatsnamen aan de catwalk om getuige te zijn van de onthulling, werd hen echter iets heel anders gepresenteerd. Famke en Bont voor Dieren trakteerden de bezoekers op de première van BontGirl: een met Famke gemaakte documentaire over de bontindustrie.
Deze trailer geeft heel goed weer wat er toen gebeurde.

Masterstudente Sophia Buter graaft dieper

Sophia Buter studeert Fashion Strategy bij ArtEZ en deze stunt maakte haar enthousiast over de organisatie Bont voor Dieren. Zo zeer zelfs, dat ze er nu stage loopt. Het verbaasde en schokte haar te horen dat Nederlandse jongeren de grootste groep bontdragers vormen.

Onderzoek

Voor haar stage onderzoekt ze wat de documentaire Bont Girl teweeg heeft gebracht. Is de consument na het zien van de documentaire minder of geen bont gaan dragen? Ook onderzoekt ze wat iemands beweegredenen zijn om bont te dragen.
Influencers spelen vandaag de dag een belangrijke rol in de mode. Sophia kijkt ook in hoeverre een influencer, zoals Famke Louise, invloed heeft op wat we wel of niet dragen. Bont bijvoorbeeld!

Dieren letterlijk slachtoffer modegril

In haar studie is Sophia vooral bezig met het onderwerp activisme binnen de mode. Dat de mode-industrie heel vervuilend is, wordt vaak genoemd. Maar ook dieren zijn anno 2020 nog steeds (!) slachtoffer van onze welvaart en daarbij behorende modegrillen.

Help Sophia bij haar onderzoek

Voor haar onderzoek heeft Sophia jouw hulp nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de enquête in te vullen en – als je ‘m op instagram gemist hebt- de documentaire te gaan zien. De link naar Bont Girl staat in de enquête!

 

Meer nieuws