Naar overzicht

Gouden Kalf voor Maria Kraakman, Jacob Derwig en Ilse Warringa

Gouden Kalf voor Maria Kraakman, Jacob Derwig en Ilse Warringa
8 okt 2018
8 okt 2018
Gouden Kalf voor Maria Kraakman, Jacob Derwig en Ilse Warringa

Bij de Toneelschool van ArtEZ in Arnhem klonk vrijdagavond gejuich toen op het Nederlands Filmfestival in Utrecht De Gouden Kalveren werden uitgereikt.
Maria Kraakman, Jacob Derwig en Ilse Warringa, alumni Toneelschool Arnhem en Docent Theater Zwolle, winnen gouden Kalf ‘Beste Actrice’, ‘Beste Acteur’ en ‘Beste Actrice Tv-drama (Ilse speelt juffrouw Ank in Luziemoeder, de populaire tv-serie die Ilse samen met Diederik Ebbinge schreef).

Jacob Derwig | alumnus ArtEZ Toneelschool
Caption


Maria Kraakman, (ArtEZ Toneelschool) die in 2005 al een Gouden Kalf won voor haar rol in de film 'Guernsey' en in 2010 de Theo d'Or kreeg voor haar rol in 'Orlando', werkte na haar afstuderen in 1998 lange tijd als vaste actrice voor Toneelgroep Oostpool in Arnhem. In 2015 verruilde ze de Gelderse hoofdstad voor Amsterdam, waar ze ging spelen voor Toneelgroep Amsterdam.

Jacob Derwig rondde in 1990 zijn opleiding aan de Arnhemse Toneelschool af. Ook hij had al een Gouden Kalf op de schoorsteenmantel staan. In 2003 won hij de prijs voor Beste Acteur voor zijn rol in de speelfilm 'Zus & Zo'. In 2011 kreeg Derwig de Louis d'Or voor zijn rol in 'Kinderen van de zon'.

Ilse Warringa is in 1998 afgestudeerd bij Docent Theater in Zwolle. Het toneelgezelschap Stella Den Haag was een van haar eerste toneelgezelschappen waarin ze speelde. Voor de NTR deed ze vanaf 2005 mee aan Het Klokhuis en de reeks komische educatieve televisieseries Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom in de IJzeren Eeuw, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de jaren 60.

In 2006 begon ze haar stemactricecarrière, voor o.a. Winx Club van Nickelodeon. Ook speelde ze in diverse televisieprogramma's waaronder Budget TV, Mag ik u kussen? en De Grote Improvisatieshow. In 2018 speelde Warringa een van de hoofdrollen (Juffrouw Ank) in de succesvolle NPO 3-comedyserie De Luizenmoeder, die ze samen met Diederik Ebbinge schreef.

Bron: o.a.Algemeen Dagblad

Ilse Waringa | alumna ArtEZ Docent Theater Zwolle

 

 

 Deel dit