Naar overzicht

Geweldig mooi initiatief: Jonge Meesters Wilp

Geweldig mooi initiatief: Jonge Meesters Wilp
13 sep 2016
13 sep 2016
Marlot Hendriks en Koen Hutten, studenten gitaar Klassieke Muziek ArtEZ Conservatorium
Marlot Hendriks en Koen Hutten, studenten gitaar Klassieke Muziek ArtEZ Conservatorium

Jonge Meesters Wilp presenteert komend seizoen 5 bijzondere concerten in de Dorpskerk Wilp. Met recht bijzonder want deze concerten worden gegeven door jonge, klassiek geschoolde musici. De meesten komen uit het oosten van het land. Hen wordt een dijk van een podium geboden. Bij de opening van elk seizoen laat Jonge Meesters Wilp de deelnemers en het publiek inspireren door een bekende musicus, ‘die het zelf als jong talent óók heeft meegemaakt’. Remy van Kesteren, harptalent van wereldformaat, zal het eerste concert geven.

Coaching in cultureel ondernemerschap

Jonge Meesters Wilp heeft hart voor jonge talenten. Een loopbaan in de klassieke muziek is niet eenvoudig om te starten. Daarom bieden zij een zorgvuldig geselecteerde groep jonge musici naast een podium, een coaching-programma aan. Deze talenten ontvangen 3 dagdelen professionele coaching in hun persoonlijke ontwikkeling om zo een fundament te leggen onder hun eerste bedrijfsplan als cultureel ondernemer. Na dit programma zullen de deelnemers zich bewust zijn van het nut en de noodzaak om het plan verder vorm te geven.

Projectpartners

In het seizoen 2016-2017 werkt Jonge Meesters Wilp samen met jongNBE, Britten Jeugd Strijkorkest, ArtEZ Conservatorium, Klassieke Muziek en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze projectpartners staan in deze eerste editie garant voor een interessante concertserie. Zij selecteren in hun eigen kweekvijvers – samen met JMW – kandidaten voor het coaching-programma. In elke editie participeren andere projectpartners en musici. Dat maakt het boeiend voor het publiek. En door dit principe kunnen zo veel mogelijk jonge talenten profiteren van de coaching faciliteit in Wilp.

Programma Jonge Meesters Wilp 2016-2017

5 verrassende en inspirerende zondagmiddagconcerten voor slechts € 65; losse kaarten € 15

zondag 27 november 2016     Remy van Kesteren – harp
zondag 15 januari 2017          Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. Loes Visser
zondag 12 februari 2017         Delta Piano Trio
zondag 19 maart 2017            Gitaarduo HuttenHendriks
zondag 09 april 2017              jongNBE (Jong Nederlands Blazers Ensemble)

Supporters

Alle kosten van de concertserie worden gedekt uit de publieke kaartverkoop. Voor de kosten van het coachprogramma is Jonge Meesters Wilp in gesprek met sponsoren en relevante cultuurfondsen. De organisatoren zijn blij met elke bijdrage van bedrijven en andere sympathisanten. Hun ideaal is om een duurzame relatie met innoverende ondernemingen in de Stedendriehoek te ontwikkelen. “Sterke regionale merken werken samen” is hun motto.

Ambassadeurs

Jonge Meesters Wilp kent een kring van ambassadeurs uit diverse opleidingen, media en klassieke muziekorganisaties. Ambassadeurs dragen de waarden van JMW uit naar hun eigen netwerken. Zo ontdekt een grotere groep het “geheim” van Wilp. Ambassadeurs prikkelen de organisatie met professionele adviezen, handige weetjes, programma suggesties, leerthema’s en feedback van publiek en deelnemende musici.

www.jongemeesterswilp.nl

Deel dit