Naar overzicht

Gerald Mulder, alumnus master Architectuur, wint 2e prijs Archiprix

Gerald Mulder, alumnus master Architectuur, wint 2e prijs Archiprix
23 jun 2015
23 jun 2015
Gerald Mulder (links) wint 2e prijs Archiprix
Gerald Mulder (links) wint 2e prijs Archiprix

Gerald Mulder, vorig jaar afgestudeerd bij de Master Architectuur van ArtEZ Academie van Bouwkunst, kreeg zaterdag 20 juni de (gedeelde) tweede prijs uitgereikt. De stichting Archiprix presenteert jaarlijks de beste afstudeerplannen van de Nederlandse masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

De jury bestaande uit Peter Defesche (architectuur), Steven Delva (landschapsarchitectuur), Boris Hocks (stedenbouw), Michelle Provoost (theorie) en Oana Rades (architectuur) over het plan Monument voor Charles-Axel Guillaumot:

“Het plan voor een route in de ondergrond van Parijs maakt op trefzekere wijze een bijzonder aspect van de geschiedenis van Parijs toegankelijk en beleefbaar. De route is een monument voor de redder van Parijs, Charles-Axel Guillaumot. Hij wist in de 18e eeuw de kalksteengroeven te stabiliseren waaruit het bouwmateriaal van het oudere centrum was gewonnen en waarop vervolgens de latere uitbreidingen van Parijs werden gebouwd. Daarmee voorkwam hij dat de stad wegzakte in de groeven waar ze uit was opgebouwd [..]

 .. de kracht van het plan ligt in de architectonische kwaliteit van het ontwerp. Het fascinerende ontwerp wordt door de ontwerper met veel gevoel vertaald naar een ondergrondse route waarin de belangrijkste aspecten van de bijzondere geschiedenis aan bod komen. [..]

De schitterende presentatie geeft met prachtige schetsen, tekeningen en maquettes inzicht in het trefzekere, poëtische ontwerp. Het monument heeft een spectaculaire architectonische dimensie en biedt de bezoekers een uitzonderlijke ruimtelijke ervaring.”

Meer informatie: www.archiprix.nl

Deel dit