Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Docente Astrid Rass werkt mee aan boek over kunsteducatie

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Docentopleidingen
Docente Astrid Rass werkt mee aan boek over kunsteducatie

Astrid Rass, docent ArtEZ-master Kunsteducatie, heeft samen met auteurs Barend van Heusden en Jeroen Tans een handboek geschreven: Cultuur² Cultuuronderwijs in het VO.

Deze publicatie biedt een stevig onderliggend kader voor samenhangend cultuuronderwijs. Het laat zien dat (en hoe) de cultuurvakken elkaar aanvullen. Ze ondersteunen samen de ontwikkeling van het cultureel bewustzijn van leerlingen, in al zijn verschijningsvormen. Inzicht in deze samenhang maakt lessen interessant en zinvol.

De uitgewerkte praktijkvoorbeelden helpen bij het ontwikkelen van een (school)visie op cultuur en cultuuronderwijs. Hoe kun je de cultuur en de ontwikkeling van je leerlingen leren kennen en hoe vul je met die kennis op je school cultuuronderwijs in?

Het boek is uitgegeven door University of Groningen Press.
ISBN-13 (15)
9789403422176

Astrid Rass
Astrid Rass is zelfstandig onderwijskundige kunst en cultuuronderwijs, docent aan de master Kunsteducatie van ArtEZ en onderwijskundige bij de Vereniging CultuurProfielScholen PO en VO. Tussen 2009 en 2014 was zij vanuit SLO, nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling, projectleider van het onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel, naar een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs.

Meer informatie over het boek op University of Groningen Press >>.