Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Aanstelling directeur Onderzoek & Valorisatie

  • Onderzoek

Arnhem 2 april 2020 | Nishant Shah is benoemd als directeur en lector Onderzoek & Valorisatie (O&V).
In deze functie is Nishant verantwoordelijk voor het leiden van het onderzoek, het aansturen van de lectoren en valorisatie-onderdelen en voor de bedrijfsvoering van de eenheid Onderzoek & Valorisatie.

Nishant begon zijn loopbaan bij ArtEZ als lid van het College van Bestuur. Zijn portefeuille omvatte de Graduate School, waar destijds ook onderzoek onder viel.
De Graduate School heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een sterke community, waarbinnen onderzoek, masteropleidingen en valorisatie samenwerken met de bacheloropleidingen. Onderzoek heeft daardoor binnen ArtEZ een meer prominente plaats gekregen.

Nishants achtergrond, opleiding, werkervaring en vooral eclectische aanpak is van absolute merwaarde geweest. Hij gaf met collega’s een push aan samenwerkingsverbanden met universiteiten, zoals de WUR, de Radboud Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. Nu de plannen en visie hiervoor gereed zijn, heeft Nishant in overleg met de Raad van Toezicht besloten om geen tweede termijn binnen het CvB te ambiëren, maar zich te willen inspannen om de plannen en visie te implementeren. Deze opdracht kan het best worden vervuld als Nishant een dubbelfunctie gaat bekleden: die van directeur O&V én lector. Hiervoor is dan ook in gezamenlijkheid gekozen.

Het CvB gaat verder als tweehoofdig bestuur met Marjolijn Brussaard en Maarten Bremer. ArtEZ heeft tot 2016 altijd een bestuur van twee leden gehad. Volgens de RvT volstaat in de huidige situatie een CvB van twee leden voor een organisatie zo groot als ArtEZ. Marjolijn Brussaard krijgt onderzoek in haar portefeuille, zodat ook op bestuurlijk niveau onderzoek is geborgd.