Naar overzicht

Studente Popacademie A Mili wint Open Podium

Studente Popacademie A Mili wint Open Podium
4 jun 2018
4 jun 2018
Studente Popacademie A Mili wint Open Podium

ENSCHEDE - Van Paramaribo naar Enschede: voor zangeres A Mili was het een grote stap. Nu, twee jaar later, is er de beloning. Vorige week won ze het Open Podium Twente, de grootste talentenjacht in de regio. Zaterdag staat ze op het BAM! Festival in Hengelo.

Bekend worden
„Ik kom van ver. Zingen deed ik altijd op mijn gevoel. Nu weet ik dat er nog een hoop te leren valt.”
Twee jaar is ze nu in Nederland. De dochter van een Surinaamse politicoloog. A Mili is haar artiestennaam. „Onder die naam wil ik bekend worden. Hoe ik in het echt heet, doet er niet toe. Mili betekent 1.000. Ik wil ermee aangeven hoe ik op het podium wil staan: met een stem die me groter maakt dan ik in werkelijkheid ben. Ik wil klinken als 1.000 man.”

Met die grote stem viel ze dit weekend in de prijzen. Vorige week in de Schouwburg Hengelo won A Mili met haar band de eerste prijs op het Open Podium Twente. De zangeres kan haar geluk nog altijd niet op.

A Mili studeert bij ArtEZ Popacademie in Enschede
Op de Popacademie in Enschede voelt ze zich als een vis in het water. Ze schrijft er haar eigen liedjes, werkt er geconcentreerd aan de scholing van haar stem. "Ik kom van ver. Zingen deed ik altijd op mijn gevoel. Nu weet ik dat er nog een hoop te leren valt."

Bron tekst: Tubantia


Deel dit