Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Tim Meyer, student Composition for Film and Theatre, vertelt in VoyageLA Magazine over zijn werk

  • Muziek

Tim Meyer is eerstejaars student Composition for Film and Theatre. Hij komt uit Duitsland, maar vertrekt ieder jaar naar Los Angeles voor een zomerstage binnen zijn vakgebied: filmcompositie. Zijn aanwezigheid daar is niet onopgemerkt gebleven. VoyageLA Magazine, een online magazine met alle highlights van LA, interviewde de kleurrijke student over zijn passie voor muziek en werk als componist.

GESPOT: Tim Meyer, student Composition for Film and Theatre, vertelt in VoyageLA Magazine over zijn werk

Tims muzikale reis

In het artikel vertelt Tim over zijn muzikale reis die vanaf zijn achtste begint, wanneer hij het keyboard van zijn zus aanraakt en doorheeft dat hij zelf geluid kan maken. Sindsdien is Tims leven gevuld met muziek: hij verkende verschillende muzikale genres en verfijnde zijn skills als gitarist en songwriter. Met zijn band, Jamboree, won hij wedstrijden en stond hij in het voorprogramma van bekende acts. Tims liefde voor muziekproductie groeide. Op zijn 16e produceerde hij zijn eerste album en verdiepte zich in de wereld van (film)compositie. Later ontdekte hij de opleiding Composition for Film and Theatre aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem:

"Toen ik ging studeren, vond ik het moeilijk om mijn pad te vinden. Ik wilde iets doen met muziek produceren, maar ook mijn eigen muziek maken en niet die van anderen. Na wat bezoeken en gesprekken met docenten koos ik ervoor om Compositie voor Film te studeren. Ik had nooit gedacht dat het een optie voor mij was, omdat ik weinig tot geen idee had van orkestrale muziek en ook geen interesse had in klassieke muziek. Ik voelde me een 'outlaw' afkomstig uit rock, jazz en elektronische muziek, maar wat denk je? De tijden zijn veranderd en er is tegenwoordig ook veel niet-orkestrale filmmuziek! Ik ging ervoor en werd toegelaten tot het ArtEZ Conservatorium, het begin van het volgende hoofdstuk van mijn reis!"

Bron: VoyageLA

Meer info