Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ-alumni winnen European Design Award voor expositie in Museum Arnhem

  • Vormgeving

De Arnhemse bureaus Dana Dijkgraaf Design (alumnus Graphic Design) en Studio met met (alumni Product Design) hebben een European Design Award gewonnen met hun expositieontwerp ‘How dare you make me feel this way’. De expositie, over trans- en queer-vreugde, was van 17 december 2022 tot en met 14 mei 2023 te zien in Museum Arnhem.

Dana Dijkgraaf Design en Studio met met bij de entree van How dare you make me feel this way. Fotografie: Elise Photography.
Dana Dijkgraaf Design en Studio met met bij de entree van How dare you make me feel this way. Fotografie: Elise Photography.

De European Design Awards zijn jaarlijkse prijzen die worden uitgereikt aan Europese ontwerpers voor uitmuntend werk op het gebied van communicatieontwerp. In de categorie 'Exhibition Design' is een gouden award toegekend aan het tentoonstellingsontwerp van Dana Dijkgraaf Design en Studio met met.

Dana Dijkgraaf Design (DDD)

Dana Dijkgraaf (1990) is een grafisch ontwerper en art director, gevestigd in Arnhem. Vanuit haar passie voor vorm, kleur en weldoordachte concepten komt zij tot ontwerpen die sprankelen en het verhaal goed visualiseren. In 2014 heeft zij haar ontwerpstudio DDD gestart in Arnhem, na haar studie Graphic Design aan ArtEZ in Arnhem. Haar opdrachtgevers zijn werkzaam in verschillende industrieën: mode, kunst, non-profit, kunsteducatie, natuur en de commerciële sector. In 2019 en in 2022 mocht Dana ook al European Design Awards in ontvangst nemen.

Dat How dare you make me feel this way goud heeft gewonnen, is met name een grote eer en waardering. Met veel vertrouwen vanuit het museum, heb ik samen met Studio met met een uitgesproken ontwerp mogen maken. Dat dit wordt erkend op internationaal niveau is fantastisch. We zijn op de goede weg."
Dana Dijkgraaf

Studio met met

De Arnhemse Studio met met bestaat uit Lennart Bras (1992) en Casper Notenboom (1984), die samen studeerden bij Product Design aan ArtEZ. Na hun afstuderen in 2016 richtten zij een ontwerpstudio op die zich focust op product-, interieur-, accessoire- en tentoonstellingsontwerp met de focus op herbruikbare en modulaire systemen waarbij ontwerp en realisatie hand in hand gaan.

Wij zijn supertrots op wat we samen hebben neergezet. De tentoonstelling is niet alleen gedurfd en uitgesproken, maar loopt met de modulaire systemen ook voor op het gebied van duurzaamheid.”
Studio met met