Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 1: je wekelijkse dosis ArtEZ finals fun!

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

De finals zijn begonnen! Naast alle exposities, performances, concerten en voorstellingen die je kunt bezoeken, is er nog veel meer finals fun. Offline én online!

This is definitely not a story about witches by Minne Thomas, Fabiënne Rutten en Joëlle Vaartjes, finals 2023. Photo: Bart Grietens
This is definitely not a story about witches by Minne Thomas, Fabiënne Rutten en Joëlle Vaartjes, finals 2023. Photo: Bart Grietens

Instagram en TikTok takeovers

Benieuwd naar een kijkje achter de schermen bij onze studenten? Houd Instagram en TikTok in de gaten, want hier vinden regelmatig takeovers plaats! Via deze takeovers nemen finals studenten je mee in het afstudeerproces en krijg je alvast een sneakpeek van hun afstudeerwerk.

Woensdag 31 mei neemt Storm Roubroeks, laatstejaarsstudent Creative Writing, je mee in een takeover via onze Instagramstories! Kun je niet wachten? Bekijk de takeovers die al zijn geweest via onze Instagramhighlights.

Lekker leesvoer


Via artez.nl/stories lees je exclusieve interviews met onze finals studenten. Hierin vertellen zij over hun eindwerk, het proces daarnaartoe en meer. Nieuwsgierig? Pak een kop koffie en trap deze #finalsfriday af met onderstaande finals stories!

Isan Vos: 'Ik merk dat ik na vier jaar écht wel iets te vertellen heb'"Hallo, ik besta. Ik zie eruit als een viking op crocs en dit kan ik allemaal. Kunnen we een keer kletsen?" De manier waarop Isan Vos theatergezelschap Vis à Vis benaderde, leverde hem een prominente rol op in de zomerproductie Poppy. Daarmee had de student Muziektheater direct zijn stage én afstudeerplek te pakken. "Ik mag vliegend in een hijskraan saxofoon spelen."

Lees het interview met Isan Vos

 

Paloma Jet’s onderzoek naar vergeten dingenPaloma Jet Plantenga, bachelor student BEAR Fine Art in Arnhem, onderzoekt ‘dingen’. Specifieke dingen, die vaak worden vergeten. Eerst onderzocht ze dode planten, voor haar finals project onderzoekt ze: het ei. Paloma Jet neemt ons mee in de ontdekking van haar alter ego en talent voor performance en vertelt over haar residentie in Italië en hoe haar medestudenten de meest waardevolle feedback gaven.

Lees het interview met Paloma Jet Plantenga

 

Blijf ons volgen


Alles wat je wilt weten over de finals, van evenementen tot verrassende verhalen, vind je op artez.nl/finals. Iedere dag vind je hier de nieuwste finals updates. Wil je niks missen? Volg ons dan ook op Instagram, TikTok en LinkedIn, waar we regelmatig updates delen met de hashtag #artezfinals

Wil je updates in de mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!