Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ doet mee met ALL IN @ Het HEM, 31 maart t/m 3 april

  • Beeldende Kunst

ArtEZ doet mee met ALL INN: een landelijke eindexamenexpo van 9 academies en 175 beeldende kunst-studenten. Van 31 maart t/m 3 april is een greep uit het afstudeerwerk van de opleidingen BEAR Fine Art in Arnhem en Fine Art in Enschede te zien in Het HEM

ArtEZ doet mee met ALL IN @ Het HEM, 31 maart t/m 3 april

Negen kunstacademies, honderdvijfenzeventig jonge kunstenaars, één tentoonstelling. Voor het eerst in de geschiedenis presenteren recent afgestudeerde kunstacademie studenten van alle bacheloropleidingen beeldende kunst in Nederland gezamenlijk hun werk. ALL INN biedt een doeltreffend antwoord op het door COVID-19 versnipperde eindexamen-seizoen. Het initiatief, georganiseerd door een team van vijfentwintig kersverse kunstenaars onder leiding van curator Rieke Vos, krijgt gestalte in een omvangrijke tentoonstelling met levendig publiek programma. ALL INN vindt van drie tot zeven maart 2021 plaats in de ruime fabriekshal van Het HEM te Zaandam.

Curator: Rieke Vos

Afstuderen in 2020

Begin maart zagen kunstacademies en afstudeerders zich geconfronteerd met de beproevingen van online lesgeven, van digitale eindexamens en het sombere vooruitzicht om hun werk niet publiekelijk fysiek aan de wereld te kunnen tonen. Om deze leemte het hoofd te bieden besloten de beeldende kunst afdelingen van AKI Enschede, St. Joost School of Art & Design, ArtEZ, Gerrit Rietveld Academie, HKU, KABK, Maastricht Institute of Arts, Minerva en WdKA hun krachten te bundelen en ontwikkelden gezamenlijk een alternatief. ALL INN beantwoordt aan de wens van jonge makers om hun werk aan de wereld te tonen, maar is tevens veel meer dan dat.

Samenwerking boven concurrentie

Uniek aan ALL INN is dat er geen selectie onder afgestudeerde kunstenaars is gemaakt, de omvangrijke tentoonstelling biedt ruimte voor iedereen. ALL INN verkiest samenwerking boven concurrentie en collectiviteit boven individualisme. Het initiatief anticipeert op de onzekerheid die een artistieke carrière met zich meebrengt door jonge kunstenaars een brede kennismaking met het kunstenveld te bieden. Dit vertaalt zich enerzijds in een zorgvuldig opgebouwde tentoonstelling, waarin de dialoog tussen diverse kunstwerken en tendensen in de kunst centraal staan. En anderzijds in een uitgebreid publiek programma samengesteld door de jonge makers zelf. 

Demystificeren van kunstpraktijk

Met het publiek programma nemen deelnemers van ALL INN de koers over hun artistieke ontwikkeling in eigen de hand. Gedurende vijf dagen nodigen we uiteenlopende professionals uit voor een open dialoog. Representanten van alle facetten van de kunstwereld vragen we het hemd van het lijf over de do’s en don’ts, de hoogtepunten en teleurstellingen van een leven in de kunst. Gedeelde ervaringen over hun werk, achterliggende drijfveren en doelstellingen dragen bij aan een collectief gedachtegoed. Het programma wil de kunstpraktijk  demystificeren, ongeschreven regels definiëren en taboes doorbreken, door middel van een open gesprek over dingen die we altijd al wilden weten, maar nooit durfden te vragen.

Organisatie

ALL INN is een initiatief van negen Nederlandse bacheloropleidingen Beeldende Kunst, in samenwerking met curator Rieke Vos. Het HEM is de genereuze herbergier die ALL INN en haar bezoekers verwelkomt en met zorg en warmte in zijn armen sluit. Gelegen in het perifere Zaandam, op afstand van de grootstedelijke kunstcentra van Nederland, is ALL INN een weldadig toevluchtsoord en bestemming voor iedereen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, NN Group en Stichting Stokroos.

Deelnemende academies

Academie Minerva in Groningen, St. Joost School of Art & Design in Breda en Den Bosch, AKI ArtEZ University of the Arts in Enschede, Base for Experiment, Art and Research (BEAR), ArtEZ University of the Arts in Arnhem, Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, Maastricht Institute of Arts en Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Deelnemende kunstenaars

Eady van Acker, Ingrid Adriaans, Emma Agterberg, Maria Akcay, Danielle Alhassid, Emiel Ambroos & Hans-Hannah, Django van Ardenne, Noah Arends, Andrea Asili, Megan Auður, Rosa Bakker, Madelief van de Beek, Romy Berends, Maya Berkhof, Celina Bermudez Vogensen, Jacob Bertilsson, Rakshita Bhargava, Merel van Bochove, Charlotte Bol, Eugenie Boon, Anouk Bouwens, Vladimir Bovt, Geertje Brandenburg, Attila Buonsenso, Shari Mona Cinzia Schöller, Luca Claveau, Sid Dankers & Mike Megens, Andrea Dautzenberg, Anna De Vriend, Indigo Deijmann, Erin Dekker, Cas van Deurssen, Boris Dieleman, Charlotte Dijkstra, Lasity Drachten, Marten Drewes, Reinier van Duijn, Tatiana Duran Martinez, Gideon Eillert, Jesse van Epenhuijsen, Merel van Erpers Roijaards, Salima Essakkati el Musalima, Larissa Esvelt, Erlend Evensen, Anastina Eyjolfsdottir, Sietske Feenstra, Shardenia Felicia, Jesse Fischer, Benjamin Francis, Isabella Francis, Dave Fransz, Oskar Frere Smith, Audrey Frijns, Yael Gabay, Kiana Girigorie, Max Glader, Nicky Goldsteen, Philipp Groubnov, Anneke Haane, Lieve Hakkers, Jim van den Heuvel, Clémence Hilaire, Amy Hill, Liza Houben, Manon Jeuken, Matthijs Jeuring, Shimon Kamada, Merlin Kater, Nicky Kirpestein, Elisa Klabbers, Máté Kohout, Fenna Koot, Jakob Krinzinger, Krijn Kroes, Puck Kroon, Teun Krosenbrink, Tara Eva Kuijpers Wentink, Zwaantje Kurpershoek, Karin Kytökangas, Tessa Langeveld, Emmie Liebregts, Isa van Lier, Tosja van Lieshout, Beatriz Luz, Lisa Maartense, Cassidy Maclear, Ahmad Mallah, Sophie Mastenbroek, Sarah McLacken, Kee van der Meer, Donata Meijer, Narges Mohammadi, Mike van Moolenbroek, Daan Mulder, Marianne Nannings, Kyra Nijskens, Mathilde Nobel, Kara Noble, Ratri Notosurdirdjo, Amel Omar & Paul Braspenning & Marit Biemans & Jetske van Dorp, Eva Oomen, Nuno Orlando, Bas Oussoren, Giulietta Frieda Pastorino Verastegui, Vasiliki Pavlou, Marieke Peeters, Sachia Pereira-Stolle, Mitchel Peters, Kariem Philippa, Lore Pilzecker, Goretti Pombo, Ljubomir Popovic, Elisabeth Praastink Wessels, Emma Priester, Gerke Procee, Karina Puuffin, Helia Rafie, Amber van Rangelrooij, Hannah Reede, Judith Reijnders, Eleonora Johanna Remmen, Falkona Rexhepi, Sophie-Charlotte Richardson, David Rietdijk, WONNE Rodemeier, Seulbin Roh, Joris Roosen, Tessa Roosenstein, Justine Roussel, Karolina Rupp, Sona Sahakian, Lynn Salentijn, Astrid Sandbæk, Phillip Schmidt, Anne Schoemaker, Jeltje Schuurmans, Jacob Schwartz, Thijs Segers, Divyangi Shukla, Eva Sigurðardóttir, Vidya Sloots, Christina Stavrou, Famke Storms, Strategies of Relationality, Julie Ten Broek, Finn Theuws, Wanda Tiersma, Valter Tornberg, Nune Tounjikian, Myrthe Triepels, Ema Vanekova & Dolny Kubin, Celina Veenendaal, Louisa Vergozisi, Joost Vermeer, Jette Vogel, Anne de Vriend, Simon Wagter, Jordanka Waiyaki, Janna van Welsem, Eva van Wenum, Christy Westhovens, Noah van Wijk, Tim van Wijk, Luuk Willemen, Annemiek van der Wilt, Klaudija Ylaite, Maria Alejandra Yzaga, Rosa Maria Zangenberg, Quinn Zeljak, Nomin Zezegmaa, Merel Zonneveld, Tycho van Zomeren, Werner van der Zwan.