Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Gespot: alumnus Sil van der Woerd maakt game om regenwoud te redden

  • Beeldende Kunst

Het regenwoud redden door te gamen?
Het klinkt misschien vergezocht, maar het is precies wat alumnus Sil van der Woerd voor ogen heeft met zijn nieuw ontwikkelde game. Hierin wordt de speler uitgedaagd het oerbos zo snel mogelijk te herstellen. En door cheats te kopen kan de speler ervoor zorgen dat dit ook in het echt gebeurt. 

Sil van der Woerd - foto: Rolf Hensen
Sil van der Woerd - foto: Rolf Hensen

Sil van der Woerd studeerde BEAR Fine Art en boekte - nadat hij cum laude afgestudeerde - successen in Hollywood. Hij werkte er een aantal jaren en gaf er les. Uiteindelijk gaf hij de commerciële industrie in Amerika op en kwam hij terug naar Arnhem.

Verandering brengen
Ecologische projecten zijn niet nieuw voor Sil. Zijn studio Birthplace, waarmee hij al meer dan 50 internationale filmprijzen binnensleepte, hield zich al langer bezig met walvissenjacht, ontbossing en vervuiling.
Sil: “Ecologische en humanitaire problemen zijn een soort rode draad geworden in mijn werk. Ik wil verandering teweeg brengen door te spreken voor hen die niet kunnen spreken, in plaats van reclames en video's maken waarin imago centraal staat.

Lees het hele artikel in De Gelderlander