Online Masterclass Systemische Muziektherapie – Monica Wagner
- Onderzoek
- Online Event
In deze masterclass laat Monica Wagner zien hoe psychische, fysieke en cognitieve veranderingsprocessen direct zichtbaar en hoorbaar gemaakt kunnen worden door het inzetten van thematische en gezinssculpturen dmv muzikale dialogen. Op deze manier kunnen ze een efficiënte bijdrage leveren voor mentale en emotionele bewustwordingsprocessen binnen supervisie en coaching.
Klik hier om deel te nemen aan de Teams meeting.
Binnen deze masterclass wordt aandacht besteed aan het werken met themasculpturen en gezinssculpturen. Monica laat ook in het kort een aantal achterliggende theoretische onderbouwingen zien zoals de communicatietheorie( Watzlawick), de systeemtheorie( J.Haley, B.Hellinger) en de oplossingsgerichte therapie met psychodrama aspecten.
Er wordt aandacht besteed aan deze aspecten:
- Tot inzicht kunnen komen mbt onbewuste emotie-regulatie aspecten
- Tijdsdimensies ervaren van verleden-heden en toekomst
- Inzicht op het gebied van non verbale communicatiepatronen vanuit systemische muziektherapie.
- Ervaringsgericht tot inzicht kunnen komen over ( transgenerationele) gezinssystemen en patronen vanuit achterliggende persoonlijke thema’s en dilemma’s.
- Vanuit denken, willen en voelen tot concrete veranderingsprocessen kunnen komen
Monica Wagner heeft jarenlange klinische en ambulante praktijkervaring binnen de forensische psychiatrie en heeft samen met een psychotherapeut een contextuele en systemische muziektherapie ontwikkeld, waarin met muzikale klankopstellingen, sculpturen en muzikale dialogen gewerkt wordt. Sinds 2002 is zij werkzaam als leertherapeut, methodiekdocent, coach en supervisor aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en sinds 2018 ook als vaktherapeut muziek binnen de GGZ. Zij behaalde masterdiploma’s in Coaching en Psychologie (2015) en NLP/TA en systemisch werken (2019), met een focus op zelfreflectie via muzikale sculpturen. In haar eigen praktijk richt ze zich op de preventieve zorg, het mobiliseren van het zelfherstellend vermogen, de emotieregulatie, angst- en stressreductie vanuit een systeemgerichte aanpak. Sinds 2016 doceert ze ook leertherapie en leersupervisie in het kader van systemische muziektherapie. In het werken met systemische muziektherapeutische interventies is ze ook steeds meer in aanraking gekomen met aspecten van het transgenerationeel trauma en uitgestelde rouwprocessen.