Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Symposium Theatre Inside OUT

Symposium "Theatre Inside OUT" 

Musis Velperbuitensingel 25 Arnhem
Symposium Theatre Inside OUT

Dit jaar organiseert de opleiding Dance Artist samen met Musis en WhyNot het minisymposium 'Theatre Inside OUT' voorafgaand aan de voorstelling van Dance Artist - Professional Creations '24. Op dit symposium komen theater- en dansprofessionals en beleidsmedewerkers samen om de rol van theater als instituut en plek van samenkomst ter discussie te stellen in een maatschappij waar theaterbezoek voor velen niet vanzelfsprekend is.

Wij zien de noodzaak om samen te komen met het veld van (aanstormende) theater- en dansprofessionals en beleidsmedewerkers om de rol van het theater als instituut en plek van samenkomst te bevragen, in een diverse maatschappij waarin theaterbezoek bij velen niet vanzelfsprekend is. Hoe kunnen we de vorm en het programma beter laten aansluiten bij verschillende gemeenschappen en theatrale initiatieven die buiten de reguliere theaters reeds bestaan? Hoe treden we naar buiten en kan dat wat buiten gebeurt op het terrein van dans en theater weer verbonden worden aan de theaterhuizen? Of willen we juist dat het gescheiden werelden blijven? welke veilige structuren moeten worden doorbroken om nieuwe vormen te vinden om het theater toekomstbestendig te maken?  

Het symposium begint met een lezing van Guilherme Miotto. Hij is de inspirator van de dag en maakt theater met en voor de gemeenschap, in of juist buiten het kader van het theater, op straat en in de wijken. Aan de hand van zijn ideeën en werkwijze bespreken we onder leiding van moderator Lisa Wiegel (artistiek leider Brakke Grond, Beyond the Black Box Festival) en een panel van experts met een diverse maatschappelijke kunstbenadering wat een toekomstbestendige inclusieve functie is van het theater en hoe de gemeenschap hier onderdeel van kan uitmaken.  Uiteraard zullen alle aanwezigen gevraagd worden mee te denken en te praten.  

 Programma: 

15.30 inloop 16.00 – 18.00 uur Symposium Theatre Inside OUT in Musis 

20.00 – 21.30 uur voorstelling Dance Artist 3e jaar, in Musis 

De voertaal is Nederlands. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht, reserveer je ticket via de button.

Disciplines

Dans , Theater