Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Booster Festival 2024

Showcasefestival en muziekconferentie met muzikaal talent uit Oost Nederland.

ArtEZ Conservatorium Van Essengaarde 10 Enschede
Booster Festival 2024

Zaterdag 6 april staat de binnenstad van Enschede weer in het teken van het Booster Festival, hèt showcasefestival van Oost Nederland!  Een dag voor en door muzikanten, met als doel het verder helpen en kennis delen tijdens een muziekconferentie overdag en een showcasefestival in de avond. De dag begint om 12:00 in het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Poppodium Metropool, gevolgd door een netwerkdiner in de Twentsche Foodhal. Aansluitend vinden de Popprijzen Overijssel plaats in de grote zaal van Metropool, tevens is dit de aftrap van het showcasefestival dat tot middernacht doorgaat met meer dan 45 artiesten die zichzelf presenteren aan de landelijke muziekindustrie. Voor de muziekconferentie koop je een ticket; het showcasefestival is gratis te bezoeken op meer dan 10 locaties in de binnenstad van Enschede.

SHOWCASEFESTIVAL 
Ruim 45 artiesten presenteren zich 's avonds tijdens het showcasefestival in de binnenstad van Enschede. Muzikale talenten uit Overijssel en Gelderland die zich hebben ingeschreven en zijn geselecteerd presenteren hun muziek aan muziekprofessionals uit heel Nederland. De artiesten spelen verspreid over de binnenstad van Enschede op locaties als Poppodium Metropool, Theater Concordia, Café Rocks en andere culturele locaties in de stad. Booster Festival presenteert de meest beloftevolle artiesten uit Oost-Nederland die hard aan de weg timmeren. Het showcasefestival is gratis te bezoeken.
Klik hier voor de line-up.

Video Showcasefestival > https://youtu.be/brWZaTEqnqg

MUZIEKCONFERENTIE
Booster is er om de connectie tussen de artiest en de professional te versterken. Tijdens de Booster muziekconferentie kunnen artiesten in 1-op-1 feedbacksessies in gesprek met de Nederlandse muziekindustrie. Denk aan mensen van. Sony, BMG, Mojo, Metropool, Zwarte Cross, 3FM, Popronde LAB Music, Phonic en veel meer!! Daarnaast zijn er diverse workshops, masterclasses en panels. Zo komen RONDE, Pip Blom en Blanks vertellen over hun makerschap, is er een panel over het fixen van shows, zijn er diverse productie masterclasses en bespreken we het onzekere bestaan van de musicus. Het volledige programma vind je op onze website
Voor de muziekconferentie koop je een ticket. Deze kost €12,50.

Tickets muziekconferentie 

BOOSTER NETWERKDINER
Kom je zaterdag 6 april gezellig met ons borrelen en eten in de Twentsche Foodhal? Aan het begin van de avond komen we samen voor het Booster netwerkdiner.
Je koopt een Netwerkdiner Ticket in onze ticketshop. Je krijgt hiervoor 7 consumptiemunten en 2 drankmunten. In de foodhal is er een ruime keuze aan verschillende Enschedese keukens op een geweldig plek in Enschede. Het perfecte moment om te netwerken met mensen uit de muziekindustrie.

Voorafgaand aan 6 april lanceert Booster Festival de Booster Livesessies. Deze zijn hier te bekijken.

 

AFTERMOVIE BOOSTER 2023

 

 

Disciplines

Muziek