Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Artisteducator in Theater & Media
Bart Scholten op de open dag in Zwolle

Artisteducator in Theater & Media

Bart Scholten op de open dag in Zwolle
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

Vertel jij graag verhalen en vind jij theater, media of film interessant, omdat je daar anderen mee kunt raken? Bij de opleiding Artisteducator in Theater & Media in Zwolle ontdek je jouw artistieke passie en word je een maker, veranderaar, onderzoeker en educator.

Artisteducator in Theater & Media

Waarom kiezen voor Artisteducator in Theater & Media?

Topopleiding

Deze bachelor is uitgeroepen tot topopleiding door hbo-Keuzegids

Anderen enthousiasmeren

Werk in het theater én daarbuiten op locatie: trek rond naar allerlei plekken in het (buiten)land om met verschillende communities te werken

Leven lang ontwikkelen

Krijg tools om jezelf klaar te stomen voor een leven lang ontwikkelen als vooruitstrevende theater- en mediamaker

Alle aspecten komen aan bod

Regisseren, vormgeven, filmen en produceren met veel aandacht voor licht, geluid en innovatieve technologieën

Interdisciplinair

Je werkt veel samen met studenten van andere kunstopleidingen, waaronder beeldende kunst, vormgeving en muziek

Prikkelende omgeving

In ons gebouw met vooral beeldende opleidingen ontwikkel je een brede blik op theater: van installaties en performances tot film, gespreksvormen en voorstellingen

Word artisteducator in theater & media

Door middel van de kracht van storytelling weet jij als veelzijdige artisteducator impact te maken. Leer betekenisvolle theater- en mediaproducties te creëren, vernieuwende benaderingen te introduceren en anderen diep te raken met jouw unieke verhaal. Door onderzoek te doen naar de nieuwste ontwikkelingen, kun je anderen begeleiden in hun artistieke groei. Jij gaat het theater- en kunstonderwijs transformeren met jouw inspirerende aanpak.

De opleiding Artisteducator in Theater & Media in Zwolle leidt je op tot een artisteducator met lesbevoegdheid. Als artisteducator wordt je docentschap gevormd door je kunstenaarschap. En andersom wordt wie je bent als kunstenaar bepaald door je kwaliteit om met mensen te werken. Jij weet welke verhalen verteld moeten worden. Je bent een vernieuwend iemand die de noodzaak van creatief denken inziet en anderen kritisch leert kijken vanuit hun omgeving.

Met theater kun je impact maken op de ander: individuen, groepen of de samenleving als geheel. Dat gaat verder dan een perfecte voorstelling. Het is een waardevolle interactie waarmee je het verschil maakt. Wat voor een maker jij bent, ontdek je tijdens de opleiding. Bij Artisteducator in Theater & Media is het niet zo dat je na vier jaar naar óns bent gevormd. Juist niet. We proberen alles bij jou ‘aan te zetten’ zodat jij je eigen stijl en visie op het vak ontdekt, waarmee je jezelf gaat profileren. Ten eerste door onderzoekend en ontwerpend te leren en te maken (design thinking). Daarnaast focussen we op ondernemerschap. Al tijdens je opleiding word je klaargestoomd om je eigen vak vorm te geven. Je volgt je eigen leerweg binnen ons flexibele curriculum. Docenten en gastdocenten uit het vak begeleiden je daarbij. Én je bouwt een netwerk op. Zo heb jij, wat dit vak ook vraagt, de tools om jezelf een leven lang te ontwikkelen. Om al tijdens de opleiding sterk in de praktijk te staan. Maak er de opleiding van je leven van!

Na de studie mag je de titel Bachelor of Education voeren en kun je als maker en theaterdocent aan de slag in een afwisselende beroepspraktijk. Je wordt een veelzijdige Artisteducator met een lesbevoegdheid voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo onderwijs en alle andere vormen van educatie.

De opleiding Artisteducator in Theater is ook te volgen in Arnhem.

‘De voltijdse opleiding Artisteducator in Theater & Media leidt studenten op tot creatieve aanjagers van verandering die hun kunstenaarschap gebruiken om dat kunstenaarschap bij anderen bloot te leggen en aan te wakkeren.’

Arjen Hosper, creatief hoofd opleiding

Open dag gemist?