Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Questioning Food: FOOD - RESEARCH - ART - DESIGN

Artikel

Questioning Food. FOOD—RESEARCH—ART—DESIGN, onderzoekt de relatie tussen (onderzoek in) de kunsten en voedsel. Het behandelt de vraag hoe kunst- en ontwerponderzoek andere foodscapes kan openen door alternatieve wegen naar voedsel aan te bieden, bloot te leggen hoe voedsel (zijn) plaats in de kunsten inneemt en onze materiële, ruimtelijke en digitale relaties met voedsel in vraag te stellen.

Jaar
2020
Uitgever
APRIA (ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts)
Auteur(s)
Peter Sonderen, Jeroen Lutters, Amir Avraham, Peter Klosse, Daniëlle Bruggeman, Hanka van der Voet, Paris Selinas, Mark Selby, Otto von Busch, Jeroen van den Eijnde, Miguel Bruns Alonso, Emilie Baltz, Klasien van de Zandschulp, Nishant Shah
Redacteur(s)
Paula Albuquerque (University of Amsterdam, The Netherlands), Hazel Clark (Parsons School of Design, The New School, New York), Zeenath Hasan (Linnaeus University, Sweden), Bart van Rosmalen (HKU University of the Arts, Utrecht, The Netherlands)
Aantal pagina's
104
Publicatietaal
Engels
Lectoraat
Lectoraat Theorie in de Kunsten
Document
questioning-food-apria-1.pdf
Website
https://apria.artez.nl/issue/questioning-food/