Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vooropleidingen Conservatorium Enschede
Menu Vooropleidingen Conservatorium Enschede

Spoedcursus muziektheorie

Spoedcursus muziektheorie

Ga je toelating doen voor een muziekbachelor en kun je wel wat extra training gebruiken voor het theorie-examen? Meld je dan aan voor de Spoedcursus muziektheorie en gehoorvorming bij het Conservatorium in Enschede.

 

Deze cursus is een een gerichte training voor het theoretische gedeelte van het toelatingsexamen. Na de cursus ben je beter voorbereid op het muziektheorie-examen, dat onderdeel is van de toelating voor de bachelor. Je kunt deze training volgen als je al bekend bent met de meest elementaire begrippen uit de algemene muziekleer en een basiskennis van het notenschrift bezit.

Je kunt deze cursus ook volgen in Zwolle en ArnhemOp de vooropleidingen en cursussen zijn de ArtEZ opleidingsvoorwaarden van toepassing.

Programma

Tijdens de lessen train je je vaardigheden op het gebied van gehoor, van blad zingen, notatie, ritmes lezen/schrijven en harmonisch gehoor. Daarnaast train je je kennis van algemene muziekleer en komen eisen van het theorie-examen voor de bachelor aan bod. Deze cursus is ook online te volgen.

Data en tijden

Let op: de spoedcursus van dit jaar zit vol, aanmelden is niet meer mogelijk.
De eerstvolgende spoedcursus start in februari 2025.

De spoedcursus bestaat uit 10 groepslessen van één uur.
De data: 
Maandagen vanaf 5-2 t/m 22-4 (uitgezonderd 19-2 en 1-4!).
Tijden: 17:00-18:00 (online via Teams) en 18:15-19:15 (op locatie in Enschede)
Docent: Max Hilderink

Dinsdagen vanaf 6-2 t/m 16-4 (uitgezonderd 20-2, voorjaarsvakantie).
Tijden: 17:00-18:00 (online via Teams) en 18:15-19:15 (op locatie in Enschede)
Docent: Jonah Mossink

 In het geval er niet voldoende deelnemers zijn om op locatie deel te nemen, kan de organisatie besluiten om de cursus alleen online aan te bieden.

Kosten

€ 0,- (inclusief kopieën en oefenmateriaal)
Cursus wordt gegeven door twee Docent Muziek studenten die nauw betrokken zijn bij de vooropleidingstrajecten. Om de kosten laag te houden en de toegankelijkheid zo hoog mogelijk bieden we de cursus gratis aan.

Annulering: Aanmelding geldt voor de volledige cursus.

In verband met de specifieke toelatingseisen raden we je aan om de voorbereiding op de toelating Klassieke Muziek of Jazz & Pop op het conservatorium in Arnhem of Zwolle te volgen: Spoedcursus Arnhem | Spoedcursus Zwolle