Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vooropleidingen Conservatorium Arnhem
Menu Vooropleidingen Conservatorium Arnhem

Cursussen

Cursussen

Ga je toelating doen en kun je wel wat extra training gebruiken voor het theorie-examen? Meld je dan aan voor de Spoedcursus muziektheorie en gehoorvorming bij het Conservatorium in Arnhem. Na de cursus ben je beter voorbereid op het muziektheorie-examen, dat onderdeel is van de toelating voor de bachelor.

Direct aanmelden

Een gerichte training voor het theoretische gedeelte van het toelatingsexamen. Deze training kun je volgen als je al bekend bent met de meest elementaire begrippen uit de algemene muziekleer.

Je kunt deze cursus ook volgen in ZwolleOp de vooropleidingen en cursussen zijn de ArtEZ opleidingsvoorwaarden van toepassing.

Programma

Tijdens de lessen train je je vaardigheden op het gebied van gehoor, van blad zingen, notatie, ritmes lezen/schrijven en harmonisch gehoor. Daarnaast train je je kennis van algemene muziekleer en komen eisen van het theorie-examen voor de bachelor aan bod.

Ter voorbereiding wordt aanbevolen:
Algemene muziekleer van Bernard Nelleke, hfdst 1, 2, 8 t/m 11, 18 t/m 21 of Tipboek: Muziek op papier, hfdst: 2 t/m 4, 5, 10 t/m 13.

Data 2022

De cursus start op 3 februari 2022. De lessen starten om 17:00 uur.

Vanaf 3 februari vindt er iedere donderdag een les plaats van twee uur. De cursus duurt 10 weken.

Kosten

€ 300 (inclusief kopieën en oefenmateriaal)

Annulering: Aanmelding geldt voor de volledige cursus. Gezien de korte cursusduur is tussentijdse opzegging niet mogelijk en vindt er geen lesgeldrestitutie plaats.