Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Master
Menu The Sound of Innovation

Praktische informatie

Praktische informatie

Je start de masterstudie The Sound of Innovation aan het conservatorium in Enschede. De opleiding duurt 2 jaar en is Engelstalig. Wil je meer weten over opleiding of conservatorium? Neem contact met ons op: vragen staat vrij!

Startdatum

1 september 2020

Aanmelden en toelating

Meld je vóór 1 juni 2020 aan via Studielink. Meld je je na 1 juni aan, dan kun je alleen toelating doen als er nog voldoende studieplekken zijn. Ben je student van buiten de EU? Dan moet je je vanwege het aanvragen van je visum aanmelden vóór 1 maart. Meer informatie over aanmelden.
Na je aanmelding ontvang je van ons informatie over de toelating, zoals de datum van het auditiegesprek op het conservatorium. Woon je in het buitenland? Dan doe je auditie via Skype. Je krijgt een vragenformulier en een format voor het schrijven van een motivatiebrief toegestuurd.

Kopie bachelordiploma

Wil je een master volgen bij ArtEZ, dan moet je uiterlijk 31 augustus een kopie van je bachelordiploma inleveren bij de afdeling Studentenzaken. Meer informatie over inschrijven en de inschrijfvoorwaarden.

Conservatorium Enschede

Het conservatorium in Enschede is vernieuwend en innovatief. De studierichtingen Muziektherapie, de Popacademie, MediaMusic en Docent Muziek werken intensief samen. Er is een sterke band met de internationale creatieve industrie, culturele organisaties en instellingen voor onderwijs en zorg. Het conservatorium heeft:

  • vijf opnamestudio’s met state-of-the-art apparatuur;
  • naast een sound design studio is er een complete foley stage;
  • verschillende concertzalen voor prachtige liveoptredens;
  • docenten uit alle hoeken van de (muziek)wereld die graag hun kennis met je delen;
  • een uniek huiskamergevoel: iedereen is bezig met muziek maken!

Studentenstad Enschede

Enschede is een van de gezelligste studentensteden in Nederland. Naast ArtEZ is er in Enschede de Universiteit van Twente en een locatie van Hogeschool Saxion. Enschede heeft veel studenten, maar toch de goedkoopste studentenkamers in Nederland. Ontdek Enschede Studentenstad! Meer informatie over studentenhuisvesting.

Taaleisen

De taaleis voor deze Engelstalige master is minimaal IELTS 5.5 of vergelijkbaar.