Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Klassieke Muziek
Menu Klassieke Muziek

Compositie

Compositie

In Zwolle studeer je compositie om creatief te leren zijn binnen een grote diversiteit aan muzikale situaties. De hele weg van idee naar partituur, tot aan repetitieproces, het organiseren van concerten en de uitvoering op een podium wordt onderwezen binnen de opleiding. 

Het vak compositie volg je wanneer je als zelfstandig scheppend musicus aan het werk wilt. Je leert hoe je je eigen composities kunt vormgeven en uitvoeren aan de hand van diverse compositie-technieken voor kleine en grote ensembles in verschillende bezettingen.

Specifieke toelatingseisen Compositie

Naast algemene toelatingseisen zijn er ook specifieke toelatingseisen. 

Je geeft een indruk van je ambachtelijke en artistieke niveau en de ontwikkelbaarheid daarvan door het sturen van een portfolio naar conservatorium.zwolle@artez.nl. Dat bevat:

  • je partituren, en liefst ook audio, van ten minste drie voor je ontwikkeling representatieve, recente composities (bestanden bij voorkeur in Finale of Sibelius, pdf, mp3, wav, midi e.d.)
  • een tekst met een overzicht van je voor het schrijven van muziek relevante ervaringen en opvattingen en wat je tijdens de opleiding graag zou willen leren.

Tijdens het toelatingsgesprek wordt beoordeeld in welke mate je in staat bent over muziek te denken en te praten. Daarbij is je portfolio het uitgangspunt en gaat het om je problemen, overwegingen en beslissingen tijdens het componeren.