Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Popacademie
Menu Popacademie

Gitaar

Gitaar

In het hoofdvak gitaar gaan we diep in op het ambacht. Daarnaast zoeken we de breedte op in arrangeren, repertoire uitzoeken en het spelen op het podium en in de studio.

Tijdens de lessen krijgt het ontwikkelen van een goede techniek veel aandacht. Timing en gevoel voor tempo worden intensief getraind. Maar ook het spelen van blues, spelen vanuit klankvoorstelling, een verhaal vertellen op je gitaar, grooves spelen, goed en smaakvol begeleiden, en solo spelen komen aan bod. Verder is er ruime aandacht voor noten lezen, sound, compositie en stijlverkenning.

Naast de wekelijkse individuele hoofdvakles krijg je ook iedere week in een kleine groep gitaartraining. Hier wordt vooral techniek en sight-reading getraind. Hoofdvak, bands en theorievakken ondersteunen elkaar. Wat je in de gitaarles leert, kun je direct toepassen in de bands.

Toelatingseisen Gitaar

We verwachten een behoorlijk niveau bij aanvang van de studie, om ervoor te zorgen dat je de studie in vier jaar kunt afronden met het gewenste eindniveau. Je niveau en ontwikkelbaarheid worden getoetst tijdens de toelating. Het volgende wordt van je verwacht:

  • Voorspelen van minimaal twee stilistisch uiteenlopende stukken die representatief zijn voor wat je kunt.
  • Ritmetest: een ritme vasthouden bij het meespelen van een drumloop, waarbij de loop voor een aantal maten stopt.
  • Voorspelen/naspelen: er wordt een fragment voorgespeeld dat je op gehoor zo snel mogelijk moet naspelen en/of onvoorbereid meespelen met een play-along.
  • Noten lezen van een eenvoudige melodie.
  • Akkoordsymbolen lezen, 3 en 4 klanken (inclusief aanwijzingen over ritme en vorm), zowel begeleidend als solistisch.

 Bekijk de instructievideo Gitaar:

 Bekijk de instructievideo Theorie: