Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Open dagen

Ontdek onze opleidingen en academies tijdens de ArtEZ open dagen in november.

ArtEZ heeft meerdere academies per stad. Iedere academie heeft een eigen, uniek programma tijdens de open dagen. In onze agenda lees je alles over de verschillende open dagen, het programma per academie en hoe je je kunt aanmelden.

Open dagen

Wat je kunt verwachten tijdens de open dagen

Misschien ben jij er al helemaal uit wat je wilt gaan studeren of weet je het gewoon nog niet. In beide gevallen is het bezoeken van de ArtEZ open dagen in november altijd een aanrader. Je krijgt dan écht een gevoel bij de opleidingen, ziet de gebouwen en werkplaatsen en kunt praten met docenten en studenten. Ook kun je deelnemen aan verschillende workshops. Dit helpt je bij het maken van de juiste studiekeuze.

Voel je vrij om al onze locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle te komen bezoeken. Iedere academie heeft een individueel programma dat boordevol optredens, presentaties en workshops zit. Je kunt de volledige agenda hier bekijken. Onderstaande impressievideo’s geven je een goed beeld van de sfeer tijdens de open dagen van vorig jaar!

De ArtEZ community

Tijdens een bezoek aan de open dagen krijg je een indruk van je toekomstige medestudenten en ontdek je of ArtEZ dé plek is waar jij wilt gaan studeren. Ook krijg je de kans om tal van studentenprojecten en -tentoonstellingen te komen bekijken en optredens en concerten bij te wonen. Naast het leren kennen van onze opleidingen is het namelijk minstens zo belangrijk dat jij gaat studeren in een omgeving waarin je je thuis voelt en die je creativiteit bevordert.

Meeloopdagen

Ben je enthousiast over een opleiding en zou je weleens willen ervaren hoe een lesdag eruitziet? Dan is een meeloopdag ook een aanrader. Je loopt hierbij een dag(deel) mee met het reguliere lesprogramma. Zo ervaar je de sfeer van de opleiding, leer je docenten en studenten kennen en kun je wat dieper ingaan op de inhoud. Na een meeloopdag heb je een goed beeld van de opleiding van jouw interesse. Meeloopdagen vinden veelal in het voorjaar plaats. Kijk in de agenda voor de exacte data. In de nieuwsbrief discover ArtEZ houden we je hierover op de hoogte.

ArtEZ finals

Kun je geen genoeg krijgen van het bekijken van het werk van onze studenten? Ieder jaar, in mei, juni en juli, presenteren meer dan 600 eindexamenstudenten van ArtEZ hun eindwerk. Dit noemen we ArtEZ Finals. Het geeft je een idee van de mogelijkheden die er zijn nadat je een studie bij ArtEZ hebt afgerond.

Tips voor het bezoek aan de ArtEZ open dagen

Tijdens de open dagen van ArtEZ heeft iedere academie een eigen programma waarvoor jij je kunt aanmelden. Omdat sommige academies je graag advies geven over het doen van auditie of over het samenstellen van je portfolio, is het handig om alvast wat werk mee te nemen en (eventueel) je instrument. Bekijk het programma voor de details.

Nog een tip: neem iemand mee. Een vriend of familielid kijkt misschien wel met hele andere ogen naar onze opleidingen en faciliteiten. Een tweede mening kan soms erg handig zijn. Tot slot raden wij je aan om de open dagen met een open blik te bezoeken. Misschien heb je al een specifieke opleiding in gedachten, maar raak je ineens geïnspireerd door een andere richting. Een bezoek aan de open dag kan je perspectief veranderen, en het is belangrijk om daarvoor open te staan.

We kijken in ieder geval erg uit naar je komst en wensen je alvast heel veel plezier! 

Nieuwsbrief discover ArtEZ

Kun je dit jaar niet naar de open dag komen? Meld je je aan voor de studiekeuze nieuwsbrief discover ArtEZ, dan updaten wij je over onze opleidingen, de open dagen, meeloopdagen en andere evenementen en belangrijke deadlines. Ook geven we je tips om je goed voor te bereiden op toelating bij ArtEZ. Erg handig dus!