Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ondernemer van de Maand: Miyu Yamamoto

International Master Artist Educator (iMAE), Arnhem

Elke maand selecteert het ArtEZ Business Centre in samenwerking met de opleidingen een student of alumnus als Ondernemer van de Maand. Uit hun verhalen leer je vanuit actuele onderwerpen uit het werkveld wat je te wachten staat. Zit er een geheim achter cultureel succes? Moet je excelleren in je vak of draait het om jezelf verkopen? Is het een kwestie van geluk, wijsheid, hard werken of een goede strategie?

Ondernemer van de Maand: Miyu Yamamoto

Miyu studeerde in 2019 af aan de internationale Master Artist Educator (IMAE). Tijdens deze master ontwikkelde ze haar idee voor een maatschappelijk geëngageerde kunstpraktijk. Ze werkt als freelancer zowel in Nederland als Japan. Voeding en eten bleek haar artistieke instrument om verschillende mensen bij elkaar te brengen. Zo zet ze Food design in om de zintuigen van mensen te activeren, om jezelf opnieuw te verbinden met je identiteit én dat van anderen. Miyu verteld over haar gepassioneerde missie om wederzijds begrip te vergroten en mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Ze weet haar ideeën om te zetten in projecten en vervolgens ontwikkelde ze een businessplan om van haar idee een duurzaam project te maken, in plaats van een éénmalig evenement. Wat daarvoor nodig was en hoe ze gekomen is waar ze nu staat lees je in haar verhaal. Miyu schreef haar blog in het Engels, lees hier.

 

My motto for my life/work is to be in the presence, believe in myself, follow my urge, be open for the encounters, imagine people I want to make happy, adapt to the context, and do what I can do now. It is an exchange of values for social transformation. As long as I don't forget WHY I am doing that (my urge & core value), then the "HOW" can be flexible, and still, I am learning every day”.