Startersbegeleiding

Wie een onderneming wil opstarten, kan onder andere terecht bij onze online startersdesk. We geven daar informatie over belastingen, contracten en meer, maar volgen ook alumni.

Maison the Faux
Maison the Faux, modelabel van alumni Joris Suk en Hans Hutting

Online startersdesk ArtEZ & Ondernemen

De online startersdesk ArtEZ & Ondernemen voor kunst en ondernemerschap biedt ondersteuning bij het opstarten van een onderneming. Daarnaast is er ook aandacht voor individueel startersadvies en conceptontwikkeling. Studenten en alumni kunnen bij de online startersdesk ArtEZ & Ondernemen van het ArtEZ Art Business Centre terecht met vragen over belastingen, contracten, rechtsvorm, ondernemerschap, arbeidsovereenkomsten, auteursrecht etc. Via blogs, een plan van aanpak, publicaties, literatuur en downloads is vrijwel alle informatie direct toegankelijk. Ook volgen we inspirerende verhalen van fris afgestudeerde alumni over hun zoektocht naar succes en de do’s en don’ts over ondernemerschap.

Individueel startersadvies 

In principe kunnen studenten en alumni op de online startersdesk ArtEZ & Ondernemen al heel veel informatie vinden, maar in sommige gevallen is de situatie zo complex dat er behoefte is aan een individueel starters advies. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over de vorm van het bedrijf (o.a. eenmanszaak, VoF, etc), financiën (o.a. belastingen,  verdienmodel), administratie en conceptontwikkeling. Hiervoor is het mogelijk een individuele afspraak te maken met één van onze adviseurs via abc@artez.nl 

Regionale initiatieven voor persoonlijke coaching

Het Art Business Centre onderhoudt nauwe contacten met speciaal geselecteerde coaches voor kunstenaars in het IkStartSmart (ISS) programma. ArtEZ vindt het belangrijk dat studenten tijdens de startfase persoonlijk gecoacht worden om  hun artistieke signatuur zo goed mogelijk in de markt te zetten. ISS is een initiatief vanuit de gemeente Arnhem en helpt  startende en pas gestarte ondernemers bij het maken van een succesvolle start. Het biedt onder begeleiding van ervaren coaches nuttige startersinformatie, brengt je in contact met geselecteerde bedrijfsadviseurs, biedt seminars en trainingen en je ontmoet andere (beginnende) ondernemers in ondernemersnetwerken.

Innovatieve starters

ArtEZ heeft vanuit het project Gelderland Valoriseert ook uitgebreide ondersteuning voor starters met een innovatief idee. Onderzoeksprojecten, innovatiebootcamps, IP advies en financiering zijn faciliteiten en middelen waarin we innovatieve starters kunnen laten groeien. Ook de innovatiemakelaars in de regio van de Regionale Centra voor Technologie hebben een nauwe samenwerking met ArtEZ om de verbindingen te kunnen leggen met de maakindustrie. Kijk ook op innovatie.artez.nl.