Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nimfe Sessink

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Nimfe Sessink
Nimfe Sessink

Stage 

Het Nationaal Theater, kindertheaterfestival Lentekriebels & HNT 5 jaar!, educatiemedewerker en theatermaker, Koninklijke Schouwburg Den Haag  

Meander College, monologen, havo 2, theaterdocent, Zwolle  

De Gruitpoort, Lang Leve Kunst i.s.m. Verhalenoogst, theatermaker/acteur, Achterhoek  

OpusOne, Falsettos, kinderbegeleider en productieassistent, DeLaMar Theater, Amsterdam 

 

Visie, ambitie, inspiratie 
 

Zolang ik mijn passie maar mag blijven delen! 

 
Theater en toneelspelen is je waarheidsgetrouw gedragen in denkbeeldige situaties. En wie beweert dat daarbij zingen en dansen het tot een lagere kunstvorm maakt, nodig ik graag uit voor een goed gesprek. 
 
Ik geniet van het maken van een voorstelling, van het vormgeven ervan, van het uitvoeren ervan, van het achter de schermen regelen en rondrennen. Maar ook van lesgeven en anderen inspireren. Wat ik ook ga doen, het komt wel goed zolang ik mijn passie maar mag blijven delen. 
 Mijn inspiratie haal ik vrijwel altijd uit bronnen die voor mij niet voor de hand liggend zijn. Bijvoorbeeld niet uit Nederland, niet uit het jaar 2021 en uit gebeurtenissen die ik zelf niet heb meegemaakt. Voor mijn voorstelling heb ik mij bijvoorbeeld laten inspireren door Amerika in de 60's. Vietnamoorlog en al.  

 Ik heb onderzoek gedaan naar kinderen in professionele theaterproducties wat heeft geresulteerd in de handleiding: "HELP! Er zit in een kind in mijn productie!" Hierin wordt alles behandeld wat je als ouder, kind, producent, kinderbegeleider of wie dan ook moet weten wanneer een kind gecast is voor een professionele productie. 

 Over mijn afstudeervoorstelling: OLIVE tells the story of four friends with a similar dream in the Rock & Roll era. Sit back, open up all of your senses and watch as life lets them struggle with hope, love, war and everything but the right ingredients to make their dream come true. Welcome to OLIVE, may we take your order please? 

 

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. - Eleanor Roosevelt 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.