Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Jovan Smilda

Artisteducator in Theater & Media
Bachelor
Peter Boven
Jovan Smilda

Stage

Het Nationale Theater, theatrale rondleiding, educator, Den haag  

Jeugdtheaterschool Quintus, onderwijsstage, theaterdocent, Kampen  

MUZT, The stage is yours, regisseur, Sneek  

Linea Rekta, Mrs God, regie assistentie, Zwolle  

Linea Rekta, Carrousell, speler, Zwolle 

 


Het is een streven om zo interdisciplinair mogelijk te werken. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld taal, muziek, film en fysiek niet alleen even belangrijk worden geacht, maar onlosmakelijk in elkaar overlopen. 

 

Visie, ambitie, inspiratie 
 

Interdisciplinair liefdesverdriet 

 

Mijn afstudeervoorstelling 'Ik wil geen hond zijn' is een bewerking van het gelijknamige boek van Alma Mathijsen. Het vertelt het verhaal van een gebroken hart op de scheidingslijn tussen realisme en absurdisme. In het proces proberen we het verwoestende gevoel zo interdisciplinair mogelijk vorm te geven. We onderzoeken liefdesverdriet in verschillende lagen. In de hoogte: welke fases zijn er? Wat veroorzaakt liefdesverdriet? Wat is een effectieve bestrijding en wat moet je beslist niet doen? En in de breedte: welke vormen van liefdesverdriet zijn er? Verdriet om een verbroken relatie, om een verleden met iemand, of juist een toekomst die er nooit gaat komen. Liefdesverdriet voor geliefdes tussen wie nooit een vorm van relatie is geweest. Liefdesverdriet als vorm van gebrek aan zelfliefde, of verdriet om een verloren familielid. Door dit te onderzoek hopen we het gevoel herkenbaar te maken. Wij geloven dat iedereen een vorm van liefdesverdriet heeft meegemaakt en dat die geenszins raakvlak hoeft te hebben met de andere vormen. Wij bieden een waarschuwing van hoe het mis kan gaan, wanneer verdriet onverwerkt blijft. 

Ik ga me verder ontwikkelen op het maken van schrijfkunst en muziektheater in een vervolgopleiding aan ArtEZ Arnhem. Mijn ambitie is dat ik maker wil zijn van taal en muziek. Iemand die een boek schrijft én de muzikale bewerking ervan. 

De spoken word scene in Nederland is een grote inspiratiebron. Jonge makers die in woordkunst en performance een creatief platform vinden om disciplines te verbinden. 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juli 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.