Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Sietske Schaars
Sietske Schaars

Visie

Mijn visie op het vak theaterdocent is om vanuit het aspect, onze relatie met alles om ons heen, te onderwijzen. Door op zoek te gaan naar je eigen kern. Wie ben ik? Wat denk ik? Wat is mijn doel? Het vak theater geeft naar mijn mening voor deze vragen alle ruimte. Om dit te onderzoeken, te ondervragen en te ontdekken. 

Ambitie

Als theaterdocent/maker, als mens ben ik op zoek naar mijn kern. Wie ben ik? Wat is mijn doel? Mijn ambitie is om dit soort vragen samen aan te gaan. Door middel van theater, natuur, handwerken en yoga. 

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit de onverwachte dingen die mijn leven passeren. En random momenten die mij even uit het veld slaan. 


''Stem geven aan de oorsprong van onszelf,
de bron/kern in ons, vraagt verlangen,
tijd, stilte en vertrouwen.'' 
–  Loucas van de Berg


Stage

Mbo theater Noorderpoort, spelles & productiehuis, theaterdocent en regisseur, 2021, Groningen 

Afstudeeressay

Voor mijn afstudeeressay heb ik onderzoek gedaan naar de stem als instrument van verbinding. Door middel van bronnenonderzoek en het zelf toepassen van verschillende stemtechnieken en oefeningen. Door te spreken met verschillende professionals. Hoe werkt de stem als instrument van verbinding tussen leading learner & learner?

Afstudeervoorstelling

Sinnen - Shinrin Yoku. Het Japanse begrip voor bosbaden. Geïnspireerd door dit gegeven en mijn verlangen om de mens te verbinden met de natuur heb ik de afstudeervoorstelling ‘Sinnen’ gemaaktSinnen is het Friese woord voor zintuigenEen ervaringstheaterroute door de bossen van Beetsterzwaag. Door middel van theatrale interventies werd het publiek uitgenodigd om geluid, geur, zicht, smaak, gevoel en tast op verschillende manieren te ervaren. Om zo verbinding te voelen met zichzelf en de natuur om zich heen.  

 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.