Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Verle Wijering
Verle Wijering

Visie

In de woorden van Helena Bonham Carter: 'everything in life is art'. De verantwoordelijkheid van de kunstenaar/theaterdocent is om dat te delen. Kunst heeft in mijn ogen de neiging om op essentiële momenten eerlijker te zijn dan de ‘echte’ realiteit en soms een, weliswaar vergankelijk, maar toch - in al zijn waarheid - eeuwig moment te creëren. 

Ambitie

Ik houd van theater omdat er tijd voorbij gaat en het ene moment het meest bestaat ten opzichte van het andere moment. Met deze stukken tijd wil ik het liefst op zoek naar grote hoogtes: momenten waarop we voelen dat iets er toe doet. 

Inspiratie

Waarheid, geweld, Jules de Corte, de routine, Quentin Tarantino, vergankelijkheid, Tsjechov, de routine, vissen in water, Vasalis enz enz enz enz.. er is zoveel waar ik inspiratie uit haal.  


''Ba da boem boem ba da ba da boem boem.''


Stages

Theatermakerij Enschede, theaterdocent, 2020 
Jeugdtheater Sonnevanck, Liegebeesten, regieassistentie, 2021, Enschede 

Afstudeeressay

In mijn afstudeeressay onderzoek ik hoe geweld de tijd breekt via de (dis)continuïteitstheorie van Georges Bataille. Ik onderzoek aan de hand van deze theorie, de uitwerking van geweld op mij als toeschouwer via twee filmfragmenten. 

Afstudeervoorstelling 

Als je ooit mijn leven nodig hebt, kom het dan halen. Maar hij had haar leven niet nodig. Hij had gewoon niets beters te doen. 

BEN BENNIE BENNIE BEN BENNIE BEN BEN BENNIE - In mijn afstudeervoorstelling bestelt Ben Nina via de krant, wanneer zijn teksten voordragen aan de smiley aan de muur niet echt meer voldoening geeft. Zij trekt bij hem in en leert zijn teksten. Zo voeren ze bedachte gesprekken in zijn hoop dat ze ooit, misschien, echt van elkaar houden. 

 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.