Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Joris Christ
Joris Christ

Visie

Ik hoop dat theater sociale verandering teweeg kan brengen en dat kunst gemaakt wordt om de maatschappij sterker, eerlijker, inclusiever en mooier te maken. 

Ambitie

Mijn ambitie is om theater te maken met verschillende mensen en verschillende gemeenschappen. Of van verschillende mensen een gemeenschap maken. En om een schijnwerper te werpen op waar het licht nauwelijks komt of het licht niet kan verdragen. 

Inspiratie

Ik laat me graag inspireren door oude toneelstukken of genres om daaraan te sleutelen voor het nu. Ook het alledaagse of beter gezegd: het groteske, banale en het absurde van de dagelijkse (sur)realiteit inspireert me. 


''
We're on a road to nowhere 
Come on inside 
Takin' that ride to nowhere 
We'll take that ride''
– Talking Heads


Stages

Mezrab, Almere187, docent storytelling, 2020-2021, Almere/Amsterdam 
Studio 52nd, 'Voor Wat Hoezo Deze?' en 'In m'n Uppie Zonder Cluppie', theaterdocent, regisseur en productie, 2019-2021, Amsterdam 
TheaterHavoVwo, theaterdocent, 2019-2020, Rotterdam 

Afstudeeronderzoek

Mijn onderzoek ging over maskertheater. Wat is maskertheater en wat kan maskertheater nog meer zijn? Hoe kan maskertheater sociale of maatschappelijke verandering teweegbrengen en hoe ziet dat eruit als mensen die geen theaterprofessional zijn achter het masker kruipen? 

Afstudeervoorstelling

De natte koude klei haal ik van tafel af 
en plaats het voorzichtig over mijn gezicht  
zodat ik mijn gezicht niet hoef te laten zien 
hoe ik zelf uit elkaar gescheurd ben 
Deuken en groeven in mij zijn geduwd 
niet te laten zien hoe er met mij door de jaren heen gekneed is 

KNEED - Mijn afstudeervoorstelling 'KNEED' maakte ik bij Speels Collectief dat bestaat uit mensen met en zonder een beperking. Samen zochten we naar persoonlijke verhalen hoe we gekneed en gevormd zijn door onze omgeving. De voorstelling is gemaakt naar aanleiding van mijn onderzoek naar maskertheater. 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.