Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Jet Wolbers
Jet Wolbers

Visie

Theater heeft voor mij van jongs af aan als een enorme uitlaatklep gediend. Een uitlaatklep die zorgde voor kracht, lichtheid, troost en confrontatie. Ik wil de maker en docent zijn die voor die uitlaatklep kan zorgen. Het is de kracht van de ontmoeting die de motor aanslingert om de uitlaat te laten klepperen! 

Ambitie

Ik wil als beginnend docerend theatermaker de uitnodiging kunnen bieden om met een bril te kunnen kijken naar de kleine, of juist grote dingen die liggen verscholen in het heden. Om daar vervolgens de nog niet gerealiseerde mogelijkheden te ontdekken. Dit mag schuren, raken en kraken. Als er maar een verbinding wordt gerealiseerd waarin men kan onderzoeken, bevragen, ontdekken en denken: 'nu mag ik er iets mee' in plaats van 'nu moet ik er iets mee'. Belangrijk vind ik het proces van het worden, in plaats van het zijn. 

Inspiratie

Mijn inspiratie: Een goed gesprek. Een flinke fietstocht. Aandacht voor het alledaagse. Juist in het alledaagse de kleine dingen een podium gunnen. De tijd nemen. 


''Loat oe nich gek maak'n.''


Stages

Theater KamaK, Henk Bijtank, docerend theatermaker, 2021, Hengelo (OV) 
Theaterwerkplaats Momo, mede-maker en performer, 2021, Ederveen 
Vrijeschool VO, docent theater, 2020, Zutphen 
Pallas Athene College, docent CKV, 2019, Ede 

Afstudeeronderzoek

Alles aan mijn zijde’ is de titel van mijn onderzoek. Een zoektocht naar het antwoord op de volgende vraag; Wat intrigeerde mij aan de voorstelling Todo lo que está mi lado en waarom heeft dit moment de noodzaak gevoed voor mij als beginnend docerend theatermaker? 

Afstudeerproject

Zuivere koffie - Voor mijn afstuderen maakte ik een interdisciplinaire performance installatie waarin ik in samenwerking/spel met Leroy Bos (DBKV 4) een nieuw koffiezet-ritueel creëer waarbij de toeschouwer wordt meegenomen in een proces van eerlijke duur. 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 25 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.