Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Chayenne Pinkster

Graphic Design
Bachelor
GD_ChayennePinkster_DeSchillenbar_02
Chayenne Pinkster

Eindwerk

De Schillenbar

Ons huidige voedselsysteem is complex en divers. Het is daarom van belang ons eetpatroon aan te passen willen we in de toekomst een gezonder voedselsysteem creëren. De Schillenbar maakt ons bewust van het feit dat veel producten, zoals de schillen van citrusvruchten, gezond zijn en daarom gewoon geconsumeerd kunnen worden.

Scriptie

Het Voedselsysteem van de Toekomst

Stel je voor. We zijn zo’n dertig jaar verder en leven in het jaar 2050. De wereldbevolking is gegroeid waardoor we 10 miljard mensen moeten voeden, maar ons huidige voedselsysteem is niet langer houdbaar. Door de toenemende vraag naar voedsel is er een tekort aan natuurlijke hulpbronnen ontstaan.

Blijven we bij ons huidige voedselsysteem, dan ziet 2050 er zo voor ons uit. En ja, we dragen hier allemaal aan bij. Ik ook, iedere dag weer. We denken de juiste en gezondste keuze te maken en zo bij te dragen aan een betere wereld. Maar niets is minder waar. Om ons heen worden we continu beïnvloed bij het maken van al deze keuzes. Voor mij is het duidelijk. Ons huidige voedselsysteem is niet langer houdbaar en daar moet verandering in komen.

Download scriptie

Visie

Innovatie, duurzaamheid en humor. Dat is wat ik graag in mijn werk terug laat komen, wat belangrijk is anno 2021 en wie ik ben als ontwerper. Het hoeft allemaal niet te serieus. Juist dan ontstaan de mooiste concepten. Wat mij als ontwerper fascineert? De zintuiglijke perceptie van voedsel en het (soms wat vreemde) menselijke gedrag dat onze voedselkeuze beïnvloedt.

Doel

Wat ik hoop te bereiken is het creëren van bewustwording bij de consument. Willen we in de toekomst naar een houdbaar voedselsysteem dan moeten we nu al beginnen met het aanbrengen van transitie in ons eetpatroon.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 23 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.