Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Julia Eikelenboom

Interieurarchitectuur
Bachelor
JuliaEikelenboom-titel werk-fotograaf
Julia Eikelenboom

Doel

Voor jongeren met autisme is het leven in de maatschappij van nu niet altijd even gemakkelijk. Zij ervaren veel onder- en overprikkeling in het dagelijks leven. Denk aan de auto’s die over de weg heen razen of de fele zon die door de blaadjes van de bomen schijnt. Des te belangrijker is het voor deze jongeren dat ze thuis een plek hebben zonder of met al deze prikkels. 

Eindwerk

Door middel van mijn interieurontwerp worden prikkels verlicht of opgewekt. Voor de één isoleert het geluiden van buiten af, terwijl het voor een ander een tikkend geluid maakt dat door de ruimte heen galmt. Waar het voor de één ongewenste zonnestralen in huis stuurt, creëert het voor een ander een beweging van licht en schaduw in de ruimte. Het blaast zich op rondom je lichaam en voelt aan als een knuffel. Aanraking van het drukkend materiaal tegen het lichaam zorgt voor verlichting, rust en een betere concentratie.

Het interieurontwerp is een plek waar jongeren met autisme meer zelfstandigheid kunnen ontwikkelen. Door middel van het verlichten en opwekken van de prikkels in hun ‘thuis’ wordt dit makkelijker gemaakt. Ze zullen de rust kunnen pakken op het moment dat zij dat nodig hebben zonder dat ze daar begeleiding bij nodig hebben.

Visie

Als ontwerper sta ik voor orde en structuur. Je ziet dat de lijnen in het interieur een ordeningsprincipe vormen. Deze ordeningsprincipe zorgt voor een Harmonieuze architectonische compositie die ervoor zorgt dat er op een fijne manier door de ruimte bewogen kan worden. Het gaat om een juiste maatverhouding tussen de objecten en het menselijk lichaam. De ordening zorgt voor overzicht en rust en definieert mij als ontwerper van dit interieur.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.