Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Tamar Groenesteijn

Interieurvormgever
Associate degree
ID_Tamar Groenesteijn_foto4_2000
Tamar Groenesteijn

Wilskracht 

IN_Beweging naar een vast ritme 

Veel studenten leiden -zeker in tijden van een pandemie- aan wilsuitputting, een woord dat ik voordat er mee bezig was ik niet eens kende. Wilsuitputting is een gevolg van het opraken van al je wilskracht, want daar zit een limiet op.  


 
In januari 2021 had ik zelf ook last van wilsuitputting, ik verhuisde twee keer in drie maanden en als gevolg daarvan had mijn leven totaal geen ritme meer. Vervolgens bedacht ik een oplossing die mij moest helpen weer uit deze negatieve spiraal te komen; ik ging een vast ritme aanhouden en stelde zes tools samen die mij hierbij moesten gaan helpen. Overal waar ik zocht op internet en in boeken kwam ik de volgende zes tools tegen: 1_Maak je bed op 2_Gebruik je telefoon minder 3_Ga sporten 4_Schrijf je gedachten op 5_Zoek een nieuwe hobby 6_Doe dingen die je “vroeger” leuk vond. Door het uitvoeren van deze tools kreeg mijn leven weer ritme en voelde ik mij langzaam weer beter. 


 
Na het afnemen van een enquête kwam ik erachter dat veel van mijn medestudenten ook last van hebben van wilsuitputting en besloot ik mijn afstudeerproject hieraan te wijden. Als studenten zouden leren hoe je omgaat met wilskracht maar ook hoe je het kan oplossen als je lijdt aan wilsuitputting, zou dat heel veel studenten helpen. Dus heb ik in De Patronage voor dit thema een negental units ontworpen. In deze units kunnen studenten die last hebben van wilsuitputting een aantal dagen logeren. De bedoeling is dat ze tijdens hun verblijf een vast ritme opbouwen en de zes bijbehorende tools leren toe te passen zodat ze van wilsuitputting weer wilskracht kunnen maken. Tijdens het verblijf ontmoeten de studenten medestudenten die met dezelfde problemen kampen. Na het verblijf in één van de units is het de bedoeling dat de studenten het vaste ritme en de zes tools in hun eigen omgeving kunnen toepassen; een leven met wilskracht! 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 13 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.