Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Noa Veeningen

Interieurvormgever
Associate degree
ID_noa veeningen_foto 1
Noa Veeningen

Houvast

 
Rust binnen een ruimte creëren is iets wat mij altijd fascineert. Want waar rust is kan stilte ontstaan. In de randstad hebben de mensen vaak behoefte aan rust en stilte. Veelal wordt dit ver van huis gezocht, een vliegreis naar een afgelegen plek, opzoek naar innerlijke rust, om vervolgens na een aantal weken weer in de drukte te belanden. In de beweeglijke wereld zijn mensen opzoek naar houvast. Ze willen authentiek leven en niet op een automatische piloot meegevoerd worden in de sleur van het bestaan. Waarom kan dit niet dichtbij huis zijn? 
Ik heb een spirituele ruimte ontworpen voor de mensen die deze houvast zoeken. In deze plek voor retraite wil ik aansporen tot yoga, lezen, schrijven, wandelen, het bijwonen van een lezing of even helemaal niks. Er kan overnacht worden om volledig een stap uit het dagelijks leven te kunnen zetten.  
Het Zaanse Hembrug terrein waar de Patronage op gelegen is heeft een uitzonderlijk groene omgeving. Het is gelegen in het zogenaamde kleibos dat het enige bos is in het Zaanse veenweidegebied. Wanneer je met de pont vanuit Amsterdam naar het Hembrug terrein toe vaart stap je uit in de natuur. Je hoort de vogels wanneer je het terrein op loopt. Even schud je het lawaai en alle drukte van je af. Hier begint jou reis opzoek naar houvast. 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 13 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.