Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Amber Macnack

Illustration Design
Bachelor
Amber Macnack header
Amber Macnack

Wan switi afscheid

Hoewel ik illustratie heb gestudeerd, werk ik veel met animatie. Het fascineert mij hoe je met tekst en bewegend beeld een verhaal kunt vertellen. Voor mijn afstuderen heb ik een kleine animatie documentaire gemaakt over het afscheidsritueel van Surinamers. Sommige delen die afgebeeld worden, beelden meer het gevoel uit en andere delen zijn wat letterlijker. Met mijn werk probeer ik mensen een beetje informatie mee te geven, maar ik wil ze vooral iets laten voelen. 

Ik werk met verschillende technieken. Zo heb ik mijzelf 3D animatie aangeleerd, maar ik gebruik ook 2D animatie. De manier hoe 2D en 3D samen kunnen werken vind ik een fijne werking hebben. De afwisseling van op de computer werken en met mijn handen werken is ook een soort noodzaak. Het houd me niet alleen draaiende maar geeft me ook meer inspiratie. 

Dat ik nu met mijn Surinaamse kant bezig ben gegaan is nieuw voor mij. Maar daardoor is er wel een deur voor mij open gegaan naar een nieuwe wereld. Ik wil dan ook meer van die wereld ontdekken en kijken waar ik sta in die wereld. Doordat ik dubbelbloedje ben sta ik eigenlijk net tussen twee werelden in. 

Er is dus nog genoeg voor mij om te ontdekken. Als ik andere kan betrekken bij mijn zoektocht, vind ik dat alleen maar mooi. 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 11 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.