Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Jeanine Schuring / Laika Louis

Comic Design
Bachelor
JeanineSchuring
Jeanine Schuring

eindwerk 

 

blijf je aan de lijn 

 

Blijf je aan de lijn is een kort, intiem stripverhaal over een telefoongesprek tussen iemand die hulp probeert te krijgen en iemand die hulp probeert te geven. 

visie

 

Er zijn tal van redenen waarom ik hou van stripverhalen en waarom ik zelf striptekenaar ben geworden. Het is mijn favoriete verhalende medium omdat het een rustige manier is van een beeldverhaal in je opnemen (in tegenoverstelling tot films waar je ook altijd geluid hebt om naar te luisteren). Je kunt het in je eigen tijd en ruimte lezen en hebt de meeste regie over het tempo van het verhaal. Het is namelijk aan jou om te beslissen of je urenlang op één pagina blijft hangen of dat je door een verhaal heen racet. Daarnaast voelen sommige stripromans ook echt aan als kunst, pagina na pagina, omdat er veel artistieke vrijheid is in de vormgeving van een stripverhaal. 

Een centraal kenmerk van strips is de combinatie van tekst en beeld. In mijn meesterproef heb ik hier extra nadruk op gelegd door de vormgeving van de tekstballonnen een grote rol te geven in de emotionele draagkracht van het verhaal. Ik hou namelijk van strips waarin alle elementen van de vormgeving samenhangen om de boodschap van het verhaal zo goed mogelijk over te laten komen en streef ernaar om dit in mijn eigen stripverhalen ook te doen. 

Ik hoop dat mijn werk mensen raakt, zoals zoveel stripverhalen mij ook raken. Het zou me gelukkig maken als mijn stripverhalen ervoor zorgen dat mensen zich gezien voelen en als ze bijdragen aan de waardering voor strips in het algemeen. 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 14 juni 2021

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.