Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Laura Evers

Interieurvormgever
Associate degree
Laura Evers
Laura Evers

AD_Laura_Evers_foto site 02

Zintuigelijk pad: over dementie en ruimte 

Laten wij gelijk zijn 

Verbindingen in mijn hersenen gaan kapot, 
Mijn lichaam gaat op slot. 

Mijn hoofd laat mij in de steek, 
Ik weet niet meer waar ik naar keek. 

Gedachten vervagen, 
Ik vergeet de dagen.  

Ik wil weer ervaringen met je delen, 
n voor bij de velen.  

Ik voel, zie en hoor, 
We gaan op een andere wijze door. 

Herinneringen komen naar boven,
Begin in mij en jou te geloven. 

Zie al die jaren, 
Wie ik was, wie wij samen waren. 

Al is het maar heel even, 
Iets wat ik je mee wil geven. 

Voel ons weer verbonden met elkaar. 

Visie 

Ik ben ervan overtuigd dat je als ontwerper een bijdrage kan leveren aan een ruimtelijke omgeving die een positief effect heeft op mensen met dementie. Ik vind het belangrijk dat mensen met dementie, maar ook hun naaste een veilige plek ervaren. Een plek die verbindt en waar ze zich gelijkwaardig voelen. Zelf heb ik gestudeerd voor verzorgende en stages gelopen in de verzorging en in verpleeghuizen. De zorg als verzorgende was het niet voor mij, maar om het nu aan te pakken als ontwerper, vind ik wel heel interessant. In de tijd dat ik mijn stages liep, merkte ik al snel dat ik verzorgingshuizen en verpleeghuizen geen prettige plek vindt om te zijn en dat terwijl het een plek is om te wonen.  

Ik heb mij met mijn afstudeerproject gericht op het prikkelen van de zintuigen voelen, zien en horen. Je ziet best veel voelwanden in de zorg, deze wanden zijn meestal gemaakt van herkenbare spullen. Ik wou zelf kijken of ik zon wand meer bij de ruimte kon betrekken, daarom ben ik gaan experimenteren met verschillende materialen. Ik ging kijken naar materiaal wat ik kon gieten, zodat je het kon bewerken en er afdrukken in kon maken. Daarnaast ben ik ben gaan kijken wat er gebeurde als ik materialen samen ging voegen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op klei in combinatie met vilt.  

Ik wil graag verder studeren aan de bachelor Interieurarchitectuur, hier hoop ik mij nog verder te ontwikkelen als ontwerper. Ik hoop dat ik als ontwerper nog meer projecten kan doen in de zorgsector om hier nog veel dieper op in te gaan. 

AD_Laura_Evers_foto site 03

 

AD_Laura_Evers_foto site 04

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.