Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Kristian Riemersma

Interieurarchitectuur
Bachelor
Kristian Riemersma
Kristian Riemersma

Dans is de taal waarmee ik spreek en heeft mij tot de ontwerper gemaakt die ik nu ben. 

Dans heeft voor mij de deuren geopend. Daardoor ben ik gaan groeien en opbloeien. Ik ging sterker in mijn schoenen staan en begon weer meer van het leven te genieten. Zo’n ontwikkeling gun ik iedereen. Door dans te gebruiken als ontwerpmethode, zie ik een weg daartoe en wil ik mijn ervaringen delen. 

Ik zet middelen in uit de dans: tijd, kracht, ruimte en lichaam. Door bewust om te gaan met de tijd ga ik snel of vertraag ik. Door kracht, geef ik mij over aan de zwaartekracht of gebruik ik al mijn energie om ervan te vluchten. Elk lichaamsdeel beweegt op zichzelf en is tegelijk verbonden met de andere lichaamsdelen. Verder speelt het een rol waar ik mij in de ruimte naartoe beweeg, of ik stil sta of alle kanten uit ren. 

Als ontwerper wil ik de ander laten genieten, hem of haar even uit het dagelijkse nu halen en terug laten komen bij zichzelf. Ik doe dat door die ander in een onbekende situatie te zetten, waarin die nieuwe betekenissen kan vinden en hij of zij zichzelf kan uitdagen 

In de performativiteit zal iedereen de taal van het lichaam ervaren en zich kwetsbaar op durven te stellenMijn doel is: vermaak als voorstelling en bijdragen aan ontwikkeling als ervaring en belangrijk voelen in de wereld. 

IN_kristian_riemersma_foto_website_04
Kristian Riemersma

 

IN_kristian_riemersma_foto_website_02
Kristian Riemersma

  

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.