Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nadir van Meurs

Comic Design
CD_NMeurs01m
Nadir van Meurs

Eindwerk

Things not broken is een bundel korte verhalen en een zoektocht naar mijn stijl van horror: een horror voor mensen die niet van horror houden. Het gaat om sfeer, dubbelzinnigheid, onzekerheid en vervreemding. Het is een kijk op hoe vaak we gewoon accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn.

CD_NMeurs02m

Scriptie

Mijn essay is getiteld 'Horror; een ontleding door een voormalige hater'. Het bevat de theorie en het denkwerk voor mijn bundel korte verhalen. In mijn essay probeer ik horror te begrijpen door een antwoord op vragen te krijgen, zoals waarom zoek ik het op, terwijl ik het tegelijkertijd haat? Wat trekt mij aan in horror? Wat stoot mij af en waarom?

CD_NMeurs03m

Visie

Mijn meesterproef is eigenlijk een directe consequentie van het niet afstuderen in 2019. In 2019 ging ik voor perfectie; ik herzag mijn verhaal elke paar weken, omdat ik eigenlijk nooit tevreden was. In de tussentijd maakte ik losse pagina's zonder verhaal, zo bleef ik tekenen en kon ik verschillende stijlen uitproberen. In januari had ik nog geen verhaal en werd duidelijk dat ik niet ging afstuderen. Ik was even de kluts kwijt. In die tijd keek ik in korte tijd heel veel horrorfilms en ontwikkelde een sterke mening over het genre. Toen ben ik vertellend gaan doen, wat ik al tekenend deed: geen planning, geen outline, alleen een vaag idee, een sfeer, en schrijven maar. Deze verhalen zijn de basis geworden van mijn bundel. Zonder dat ik er op het moment van ontwerpen van bewust was, hebben deze verhalen heel veel waarde. De energie en kracht van het ongeplande en ongepolijste, wil ik blijven ontdekken in mezelf.

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.