Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Imme Scheffer

Docent Theater
Imme Scheffer
Imme Scheffer

Visie

Ik wil kinderen en jongeren inspireren om vanuit de verbeelding te werken. Ik wil ze de mogelijkheid geven om op een andere manier te leren, om buiten de lijntjes te denken en ze hun eigen grenzen op te laten zoeken.

Ambitie

Ik wil lesgeven aan kinderen en jongeren om ze te inspireren en ze hun eigen mening te laten vormen door middel van kunst. Ook wil ik jeugdvoorstellingen blijven maken voor het basisonderwijs. Hier wil ik kinderen de ervaring van theater meegeven en ze laten ervaren dat er heel veel manieren van leren bestaan.

Voorstelling

‘Wie weg is, is gezien’, een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Over denkbeeldige vriendjes en een magische wereld die je zelf, met je verbeelding, kunt maken. 

Inspiratie

Ik laat mij graag inspireren door kinderboeken. Boeken uit mijn jeugd, of verhalen van Toon Tellegen. De fantasie die in deze boeken tot stand komt, vind ik een hele fijne manier om vanuit te werken.

‘Verdwalen kan altijd, daar heb je niet iets groots voor nodig. Ik tenminste niet.’
– Toon Tellegen


Scriptie

‘Reken daar maar op’, een onderzoek over hoe ik als jeugdtheatermaker kan aansluiten op het rekenonderwijs van groep 3 van de basisschool.

Stage

Op de afdeling Educatie van Maas Theater en Dans in Rotterdam.

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl