Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Ellie de Jong
Ellie de Jong

Visie

Theater is voor mij meer een vraagteken dan een punt, waarmee ik bedoel dat de waarheid in het theater niet absoluut is. Daarbij vind ik het interessant om theater te combineren met andere vakgebieden en wil ik het interdisciplinaire aspect van theater versterken. Wat mij betreft is het van belang dat leerlingen/spelers mede-eigenaar worden van het proces; hun input is essentieel.

Ambitie

Binnen het vak wil ik graag theater maken met ervaringsdeskundigen van verschillende leeftijdscategorieën. Ik zou mijn kennis over theater in willen zetten voor het maken van voorstellingen of educatieve programma’s. Daarbij wil ik de verhalen vertellen die niet altijd verteld of besproken mogen worden door daar woorden aan te geven en beelden van te maken. 

Voorstelling

Mondkapje en de wolf

Een satirische voorstelling over het anderhalve-meter-sprookjesbos waarin zelfs de boom zich met het sprookje bemoeit, de wolf vecht voor zijn neutraliteit en Roodkapje in tweestrijd is over de moraal van het verhaal. 

Inspiratie

Jong talent, verschillende soorten muziek, een goed gesprek, Alice in Wonderland, beeldende kunstenaars zoals Pat Andrea, art nouveau. Er zijn veel bronnen waardoor ik geïnspireerd raak, vooral wanneer deze details hebben die in eerste instantie niet opvallen of divisieve en additieve structuren bevatten. Ik vind het inspirerend wanneer vormgeving en inhoud samenvallen.

 “Echte creativiteit is een geschenk dat je jezelf geeft, vanuit het volste vertrouwen dat er een publiek is dat hetzelfde voelt als jij.”

– Doreen Virtue

 

Scriptie

Een ontmoeting met de mime

Een onderzoek naar het raken van toeschouwers door middel van de lichamelijkheid van mime en hoe dat in verband staat met de werking van spiegelneuronen en de affecttheorie.

Stage

Bij Het Nationale Theater, HNTeducatie, in Den Haag. Mijn stageactiviteiten stonden in teken van de voorstelling Trojan Wars.

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl