Elvis de Launay

Naam: Elvis de Launay
Geboortedatum: 14/01/2002
Social media accounts: elvisdelaunay (instagram)
E-mail: elvisdelaunay@gmail.com
Stages: Maas speelt Maas en Wunderbaum speelt live (want online gaat het mis)
Afstudeervoorstelling: Cowboy och Meisje
Wie ben je als maker/kunstenaar?
Een speler, een schrijver, een strandjutter, Marie Kondo, Hamlet, Annie, Theo én Thea, een morsige kluizenaar op een zolderkamertje en een bang kind dat van verkleden houdt.
Wat heb je geleerd in je opleiding waardoor je dit werk hebt kunnen maken?
De noodzakelijkheid van rommelen.
Kun je iets vertellen over je stage/afstudeervoorstelling?
In de zomer speelde ik in Maas speelt Maas, een voorstelling als een parade van fragmenten uit het oeuvre van regisseur Moniek Merkx. Mijn speelwens werd aangewakkerd toen ik als kind haar voorstellingen zag. Ik stond plots in scènes waardoor ik ooit wilde spelen. In de winter speelde ik in Wunderbaum speelt live (want online gaat het mis) een voorstelling met een ensemble van elf spelers. Dat stuk vroeg om een hele hoge alertheid en tempo, soms deed het mij denken aan een muziekstuk spelen met een orkest.
Mijn afstudeervoorstelling Cowboy och Meisje is een monoloog die ik zelf schrijf en speel. Een talige voorstelling over Cowboys met een grote letter C
Meisjes met een grote letter M, Dood met een grote letter D, Huilen met een grote letter H, strings, zielige Zweede kinderen en Vaslav Nijnsky.
Wat zijn je ambities en toekomstplannen?
Werk spelen, schrijven en maken waar ik door verzucht Oh jeetje en overweeg bloemschikker te worden om toch weer met een hart in gallop ten strijde te gaan.
Waar haal je je inspiratie uit?
Als ik eerlijk ben: alles waar ik in getroost moet worden.
Waarom ben jij van waarde voor het werkveld?
Misschien omdat ik huiver om die vraag te beantwoorden.
Ik denk dat het werkveld, ook wel de wereld, iets heeft aan twijfelaars, aan aarzelaars, aan mensen die niet meteen hun antwoord klaar hebben. Mijn antwoorden zijn niet klaar. Daarom stel ik dit interview steeds maar uit. Dat staat er straks allemaal maar, zonder dat ik iets kan bijschaven, aanvullen, nuanceren, aanscherpen, omgooien. Laatst kreeg ik de gedrukte versie van een vertaling die ik had gemaakt. Ik schrok me een hoedje. Die letters stonden stil, definitief als dood.
Daarom hou ik zo van het theater. Dat, binnen afspraken, steeds veranderlijk en beïnvloedbaar is. Dat is een huis waarin ik wel wil wonen.
Favoriete quote
Every letter is a love letter.
I love Dick, Chris Kraus
Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 1 juli 2024
Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.